Evo ko se u kraljevskoj porodici najviše naradio 2023., a ko je ‘hvatao krivine’

Piše: L. K. P.

Treću godinu zaredom titula najvrijednijeg člana britanske kraljevske porodice pripala je sestri kralja Charlesa III, princezi Anne. Ona je u 2023. godini odradila čak 457 angažmana, ne žaleći se ni na šta, iako ima već 73 godine.

Ni 2023. godina nije prošla ispod radara britanskim medijima koji su pomno pratili i bilježili sve što su radni članovi kraljevske porodice napravili. Sva njihova putovanja, pojavljivanja i ostale aktivnosti stavljena su na hrpu otkrivši ko je bio najvrijedniji.

Za razliku od prijašnje dvije godine, ove se godine princezi Anne približio i kralj Charles III, koji odradio 425 unaprijed dogovorenih angažmana. Iako je odradio manje, njegovi su angažmani bili medijski popraćeni, jer svaki njegov dolazak u kojem podržava aktivnost udruga ili projekata čiji je pokrovitelj, ne prolaze ‘ispod radara’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Princeza Anne, s druge strane, većinu zadataka obavlja bez medijske pompe.

– Ona je nezaustavljiva i često obavlja i više angažmana u jednom danu, otkrio je nekadašnji glasnogovornik kraljice Elizabete II, Dickie Arbiter.

Ono što je zanimljivo je da su i princeza Anne i kralj Charles III ove godine udvostručili svoj javni rad i angažman, koji je prošle godine, kada je riječ o dvije godine starijoj sestri, iznosio 214 zaduženja, odosno 181 zaduženje za Charlesa.

Nakon njih, na trećem mjestu slijedi princ Edward s 297 angažmana, kraljica Camilla sa 233 te vojvotkinja od Edinburgha, Sophie sa 219 angažman.

Iako su medijski najeksponiraniji, princ William i Kate Middleton imali su, zbog porodičnih obaveza, u prosjeku jedan do dva angažmana sedmično, posebno William koji je manje usredotočen na pokroviteljstva te se fokusira na ciljane kampanje koje radi preko svojih zaklada.

Pročitajte još