Evo kako je Melanija Trump izgledala u mladosti prije svih operacija

Piše: L. K. P.

Melanija Trump, bivša manekenka i prva dama, je rođena u Sloveniji 1970. godine, a državljanka SAD-a je postala 2006. godine. To je značilo da je ona tek druga prva dama po redu u zemlji, a koja je rođena u inostranstvu.

Djetinjstvo je provela u uspavanoj industrijskoj Sevnici u skromnom stanu. Sada živi u raskošnom Mar-a-Lagu i provela je četiri godine u Bijeloj kući, i njen put do luksuza nije bio baš dug. Vrlo brzo je, lijepa manekenka iz Slovenije, uspjela da “osvoji” Ameriku.

Odrasla u skromnoj porodici gdje je otac Viktor bio prodavač automobila, a majka Amalija dizajnerka, Melanija Tramp je studirala dizajn i arhitekturu u Ljubljani prije nego što je, sa samo 18 godina, potpisala ugovor sa modnom agencijom u Milanu.

Njena karijera manekenke započela je na modnim pistama Evrope, ali je postala globalno prepoznatljiva na njujorškoj Sedmici mode. Tamo se, 1998. godine, sudbinski upoznala sa Donaldom Trumpom na jednoj zabavi.

Vjenčali su se 2005. godine, a 2006. dobili su sina Barona. Melanija se, međutim, našla pod lupom tokom Trumpove predsjedničke kampanje 2016. Optužena je za plagiranje govora Michel Obame i suočila se s kritikama zbog svoje prošle karijere manekenke.

Iako je bila prva dama SAD, Melanija se distancira od političkih rasprava, ističući da je politika posao njenog muža.

Pročitajte još