Sjajna taktika: Evo šta radi George Clooney kad ga djeca ne slušaju

Piše: I. H.

 

Iako je bio siguran da ne postoji žena zbog koje bi ponovo stao na ludi kamen, kao i da se nikada neće ostvariti u ulozi oca, u životu Georgea Clooneyja sve se promijenilo kada je u isti ušetala lijepa advokatica i borac za ljudska prava Amal Alamuddin.

S njom je Clooney poželio stvoriti porodicu, a u junu 2017. sve se posložilo kada je Amal rodila blizance kojima su dali imena Ella i Alexander.

Njih dvoje postali su centar svijeta Georgea Clooneyja, koji je čari očinstva okusio tek u kasnim pedesetim godinama svoga života i ne krije da mu je ponekad teško jer su djeca ‘u punoj snazi’ sa svojih šest i po godina, dok se on sa 62 s tim više i ne može pohvaliti.

 

 

Amal i George odlučili su da blizance držati dalje od znatiželjne javnosti, no ipak ponekad naprave iznimku i otkriju nešto o njima. Tako je u svom posljednjom intervjuu Clooney otkrio kako je popriličan izazov odgajati blizance jer iako ih jednako odgajaju, Ella i Alexander se u potpunosti razlikuju.

“Nevjerovatno je koliko se razlikuju njihovi karakteri, iako ih odgajamo isto”, rekao je George Clooney nakon čega je otkrio kako djeci pokušavaju usaditi prave vrijednosti te se trude pokazati im tradiciju, naročito u ovo praznično vrijeme.

I Ella i Alexander još uvijek vjeruju u Djeda Mraza, a upravo njega Clooney koristi kada želi djecu ‘dovesti u red’.

“Imam taj trik u rukavu sa svojom djecom. Ako su nestašni, pa čak i u julu, pravim se da zovem Djeda Mraza. Uzmem telefon i odglumim da zovem, i onda kažem: ‘Hej Djede, kako si?’ Njega, naravno, uvijek zanima kako su djeca i kako se ponašaju, a ta strategija uvijek vodi prema tome da se njihovo ponašanje u sekundi promijeni”, dodao je Clooney rekavši kako je u svemu otišao toliko daleko da je svog prijatelja u mobitelu memorisao kao Djed Mraz, kako bi djeci bilo još uvjerljivije.

Pročitajte još