Marija Šerifović otkrila zašto se odlučila za surogat majku i zbog čega ne može priznati ko je otac njenog sina

Piše: L. K. P.

Marija Šerifović (39) jučer je iznenadila javnost kada je na društvenim mrežama podijelila fotografiju bebe i otkrila da je dobila sina i nazvala ga Mario. Bebu je rodila surogat majka u Los Angelesu gdje se sada pjevačica i nalazi, aporučila je da joj je to bio jedini izbor…

Nižu se brojne čestitke na Instagram profilu Marije Šerifović.

Majka Verica bila je uz nju okom cijelog procesa, a pjevačica je za Blic otkrila da je bilo dugotrajno i komplicirano.

– Neophodno je da se informirati, da okupite oko sebe prave ljude, iskrene i stručne – rekla je pjevačica te dodala kako je postupak zahtjevan, i emotivno i administrativno, no da nije nemoguć.

– Važno je da je sve pravno regulirate na vrijeme. Nakon toga dolazi medicinski dio, terapije, vađenje jajnih stanica, njihov transfer, zatim dobra agencija koja zastupa prava surogat majki i doktor koji prati trudnoću – rekla je pa dodala da se radi o dugom putu, no da uvijek postoji način, kada postoji i želja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic)

Marija Šerifović je otkrila i da se za surogat majku odlučila nakon što je nekoliko puta bezuspješno pokušala iznijeti trudnoću.

– Više sam puta pokušala iznijeti trudnoću i nisam u tome uspjela, na moju veliku žalost. Zaista ne želim javno objašnjavati zdravstvene razloge za to, ali surogat majčinstvo je konačno bio jedini moj izbor – rekla je za Blic.

Kako navodi Kurir, Marija Šerifović nije htjela otkriti ko je otac djeteta.

– Zbog ugovora o privatnosti ne mogu dijeliti sve informacije, ali ono što mogu reći je da će Mario, kada za to dođe vrijeme, o tome znati sve – poručila je Šerifović te otkrila da je u dokumentima ona navedena kao jedini roditelj.

– Ja sam njegova biološka majka i u dokumentima sam upisana kao jedini roditelj – rekla je i dodala da u biološkom smislu majka svog sina, a i da je zakon Republike Srbije prepoznaje kao majku.

Pročitajte još