Lejla Burazerović predstavila svoju prvu pjesmu “Amanet”: Numera posvećena dešavanjima u Palestini

Piše: I. H.

 

Lejla Burazerović, učesnica showa IDJ, objavila je svoju prvu pjesmu “Amanet”. Ova prelijepa balada u sebi nosi snažnu poruku, a sam spot i izvedba povezani su sa trenutnim dešavanjima u svijetu. Lejla je pjesmu izvela na poseban način, dirljivo, emotivno, a opet snažno i ponosno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lejla Burazerović (@lejlaburaz)

Burazerović je kao finalistica showa pjesmu snimila uz pomoć svog mentora Darka Dimitrova i njegovog tima.

– Preponosna sam što je „Amanet“ moja pjesma. Iskreno, uvijek mi se plače kada pričam o toj pjesmi. U njoj vidim sebe i preponosna sam – kaže Lejla.

 

Njen mentor, makedonski tekstopisac i producent, Darko Dimitrov, otkrio je da je za ovu pjesmu inspiraciju pronašao u tragičnim dešavanjima u svijetu:

 

– Ova pjesma je posebna. Kad sam je radio posvetio sam je stradanjima u svijetu koja se dešavaju, situacija je takva da me je inspirisala da razmišljam da ostavljamo u amanet malo više dobrih stvari nego ovo što se sada dešava – otkrio je Darko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lejla Burazerović (@lejlaburaz)

Ni ostali članovi žirija nisu ostali ravnodušni na njenu pjesmu, a Lejla se na kraju zahvalila svom mentoru na svemu, a priznala je i da je ostvarila svoje dječije snove:

– Sanjam o ovakvoj pjesmi od malena. Sad kad vidim da se sve to ostvarilo preponosna sam i prezahvalna na svemu što mi se dešava. Ovo su suze radosnice – kroz suze je ispričala Lejla.

 

Iako je pjesma objavljeno sinoć, već ima skoro 50 hiljada pregleda, a komentari oduševljene publike nižu se neprestano. Lejli želimo puno uspjeha u nastavku karijere i još mnogo uspješnih pjesama.

 

Pročitajte još