Evo ko je najbogatiji od djece princa Williama i Kate Middleton

Piše: I. H.

Prema najnovijim podacima, princeza Charlotte bogatija je od svoje braće, prinčeva Georgea i Louisa. Mezimica kraljevske porodice može to zahvaliti svojoj majci, princezi od Walesa.

 

Prema pisanju The Mirror-a, princeza Charlotte bogatija je od svoje braće, prinčeva Georgea i Louisa, zahvaljujući svojoj majci, princezi od Walesa, i njezinom istančanom smislu za modu.

Prema tom istraživanju, ljupka kćerka princa Williama i Kate Middleton ima neto vrijednost od 3,5 milijardi funti, tek malo više od Georgeove trenutne neto vrijednosti od 3,4 milijarde funti. Ova vrijednost, izvještava The Mirror, izračunata je na osnovu procijenjenog budućeg nasljedstva djece plus njihovih pojedinačnih utjecaja na ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva.

Princeza Charlotte nadmašila je budućeg kralja zbog svog utjecaja na modu.

 

“Iako je njezina neto vrijednost pala za 12 posto od 2021., ona još uvijek nadmašuje starijeg brata, princa Georgea, očito zbog “efekta Kate Middleton”, jer modni izbori članica kraljevske porodice mogu imati ogroman utjecaj na aktuelne trendove”, stoji u objašnjenju.

 

Izgleda da se ponavlja isti obrazac kao i s Kate jer sve što ona obuče rasproda se u trenu, a Charlotte je naslijedila majčinu sposobnost da svojim modnim izborom utječe na gospodarstvo i potiče ga.

Poput Kate, Charlotteina moda uključuje komade dizajnera poput Alexandera McQueena, ali i street style brendova poput Johna Lewisa, Nexta i Zare, piše The Sun.

 

Također, često nosi komade s potpisom Rachel Riley i Trotters, a u skladu s njezinim godinama, često je viđamo u cvjetnim haljinama s kratkim puf rukavima i slatkim kragnicama. Dodat će hulahupke looku ako je vrijeme hladnije, a preferira i ručno izvezene bluze i kragne tipa Petar Pan.

“Također voli kardigane, mašne za kosu, čarape do koljena i Mary-Jane kožne cipele”, izvještava The Sun.

 

Modni svijet će bez sumnje pratiti kako mijenja svoj stil tokom godina, a modni efekt ‘princeze Charlotte’ samo će se pojačati, bez sumnje.

Podsjetimo, Katein utjecaj na zaradu britanske modne industrije je ogroman i ne može se zanemariti: donosi britanskim brendovima više od milijardu funti godišnje.

 

Istraživanje Brand Financea ističe Kate kao ‘najmoćniju kraljevsku modnu influensericu’ te u istom izvještaju stoji da komadi koje Kate nosi povećavaju popularnost za 38 posto za američke kupce. Učvršćujući svoju poziciju u svijetu mode – bez obzira želi li to ili ne – ona se pojavila na naslovnici izdanja britanskog Voguea povodom 100. godišnjice u junu 2016., a ‘uticaj Kate Middleton’ ne pokazuje znakove slabljenja.

Poput Charlotteinog stila, koji se neprestano razvija, Katein stil također je doživio promjenu u zadnje vrijeme, s manje haljina za koje je postala sinonim, a više odijela s pantalonama i edgy komada, što dodatno pridonosi hypeu oko onoga što nosi, ali i zaradi.

Pročitajte još