Sestra Celine Dion progovorila o njenoj bolesti: Sve se pogoršalo, ona više nema kontrolu nad svojim mišićima

Piše: L. K. P.

Zdravstveno stanje pjevačice Celine Dion (55) se pogoršava. Godinu nakon što je objavila dijagnozu, pjevačica više ne može kontrolirati određene pokrete tijela, a potvrdila je to njena sestre Claudette Dion.

– Ona nema kontrolu nad svojim mišićima. Ono što mi slama srce je to što je uvijek bila disciplinirana i na sve pazila. Uvijek je marljivo radila. Naša joj je majka uvijek govorila: ‘Ti ćeš to učiniti dobro, ti ćeš to učiniti kako treba – ispričala je Claudette za 7Jours.

– Istina je da je i u našim i u njenim snovima cilj povratak na binu. U kojem obliku? Ne znam – dodala je.

Inače, Celine je na kraju prošle godine otkrila kako se bori sa sindromom Stiff Person (SPS), neobičnom i izazovnom bolešću koja uzrokuje nekontrolirane grčeve mišića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

To je neurološki poremećaj koji dovodi do ukočenosti mišića. Bolest zaključava tijelo u položaj iz kojeg se osoba ne može pomaknuti te uzrokuje grčeve koji mogu biti toliko jaki da čak slome kosti.

– Nažalost, ovi grčevi utječu na svaki aspekt mog svakodnevnog života. Ponekad mi stvara poteškoće dok hodam i ne dopušta mi da koristim svoje glasnice da pjevam na način na koji sam navikla – rekla je pjevačica prošle godine kada je otkrila obožavateljima da će morati odgoditi svoju svjetsku turneju.

Pročitajte još