Prirodni make-up: Tri savjeta za blistav ten koji izgleda kao da nemate šminku

Piše: I. H.

Nije vam potrebno puno šminke da biste izgledale savršeno, uz samo par dobro odabranih proizvoda možete zablistati.

Ako želite da izgledate prirodno, kao da na licu nemate ni trunku šminke, ovo su koraci koje treba da pratite.

Ne morate da koristite gomilu proizvoda kako biste postigle izgled koji želite. Uz samo par korekcija u vašoj make-up rutini uspjet ćete da postignete nevjerovatne rezultate.

 

Prvi korak – baza

Prije svakog nanošenja šminke bitno je da dobro pripremite kožu. Potrebna vam je dobra hidrantna krema koju ćete ravnomjerno nanijeti.

Većina žena u svojoj kolekciji ima korektor koji se koristi za prekrivanje nepravilnosti. Zamijenite teške pudere ovim proizvodom i utapkajte ga na podočnjake, ožiljke, akne, bubuljice i gledajte kako vaša koža dobija prirodan sjaj. Vodite računa da korektor odgovara vašem tipu kože.

Puder u kamenu zamijenite prahom za “setovanje” i nanesite ga samo na mjesta gdje ste stavili korektor. Obratite pažnju na nijansu praha, rozkaste nijanse će vam posvijetliti dio ispod očiju, ali nisu praktične za korištenje na cijelom licu.

Drugi korak – oči

Na eyeliner zaboravite! Osim što ga je teško nanijeti, nerijetko se dešava da se tokom dana razmaže ili skine. Umjesto toga tankom četkicom i braon sjenkom izvucite tanku liniju do samog korjena trepavica kako biste dobili iluziju gušćih trepavica.

Neka vam senka, rumenilo i karmin uvijek budu u istoj nijansi kako bi doprinijeli skladnom i svježem izgledu.

Obrve popunjavajte od kraja ka vrhovima laganim pokretima kao da iscrtavate dlačice i na kraju fiksirajte gelom za obrve da bi stajale cijeli dan.

Prije nanošenja maskare uvijte trepavice. Ovo će doprinijeti otvorenijem izgledu oka, što čini da izgledamo odmornije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝓐𝓷𝓲𝓴𝓪 (@anika.ktg)

Treći korak – usne

Za svakodnevni izgled najbolje je nositi hidrirajuće karmine i balzame za usne sa bojom. Izbjegavajte mat karmine i blještave sjajeve jer mogu izgledati neprirodno.
Ne zaboravite da je održavanje i higijena pomoćnih alata jako bitno. Redovno perite četkice i beauty blender da bi spriječili pojavu bubuljica i akni.

 

 

Izvor: Glossy

Pročitajte još