Tuga u domu Gorana Bregovića: Otišla je jedna od najljepših Bosanki

Piše: I. H.

Proslavljeni kompozitor, tekstopisac i frontmen “Bijelog dugmeta”, Goran Bregović, 1993. godine oženio je jednu od najljepših Bosanki – Dženanu Sudžuku. Iz velike ljubavi dobili su tri kćerke: Emu, Unu i Lulu. Ženska žica porodice Sudžuka odličan je primjer da jabuka ne pada daleko od stabla.

Naime, i Dženanina majka, gospođa Bahra, važila je za pravu ljepoticu. Svojevremeno joj je i Fidel Castro poklonio cvijeće kada je bio u posjeti Sarajevu.

No, sada iz njihovog doma stižu tužne vijesti. Dama, za kojom su se i u poznim godinama svi okretali jer je držala do sebe, preselila je na drugi svijet.

To je u emotivnoj poruci na Instagramu otkrila Una Bregović.

“Ove nedjelje, 17. decembra, izgubila sam jednu od meni najdražih duša. Moja najbolja drugarica, moj najveći izvor inspiracije, moja lijepa baka dala je svijetu svoj posljednji otkucaj srca. Iza sebe je ostavila tako zaglušujući odjek tišine, da mi je danas teško da napišem ove riječi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Una Bregovic🫧🪸 (@enfant1digo)

Dirljive riječi prati album sa fotografijama iz Uninog djetinjstva, ali i nekih novijeg datuma. Gospođa Bahra na svakoj je perfektno našminkana, sa sređenom frizurom, interesantnom odjećom, ponegdje šeširom, koje je, inače, nosala.

“Zahvaljujem ti, Bahrija Sudžuka što si mi prenijela svoj humor i harizmu, tvoju strast prema modi i umjetnosti, tvoju djetinjastu i velikodušnu dušu prema drugima. Neka se Bog smiluje i neka ti otvori vrata anđela. Što se mene tiče, zaklinjem se da ću nastaviti da te činim ponosnom na smrtnoj planeti. Volim te i uvijek ću te voljeti, kraljice moja. Una, nanina Vila.”

U komentarima se nižu izrazi saučešća, a mnogi se prisjećaju dame kakva se na ovim prostorima rijetko sreće. “Otišla je jedna od posljednjih sarajevskih gospođa”, glasi jedan.

Pročitajte još