Horoskop otkriva ko je najbolji, a ko najgori prijatelj

Piše: L. K. P.

 

 

Prijatelja ima zaista svakakvih, a i svi smo se sreli s različitim ljudima u svom životu. Sigurno se povremeno i zapitate koliko pravih prijatelja imate – onih kojima se možete povjeriti, koje možete nazvati i u dobru i u zlu, onih koji vas nikada neće iznevjeriti, zaboraviti, napustiti.

Kada je horoskop u pitanju, postoje neke generalne crte koje pripadnici svakog znaka dijele, no puno toga se, naravno, razlikuje jer puno toga utječe na našu ličnost – zato nemojte ovo preozbiljno shvatiti i naljutiti se ako se vaš znak nalazi na dnu ove liste (uvijek možete provjeriti i svoj podznak).

 

 

 1. Djevica

S Djevicama je teško biti prijatelj zbog njihove prgave i neoprostive naravi. Jednostavno rečeno, oni su neko koga biste radije imali za prijatelja nego za neprijatelja. Zbog toga ih mnogi drže blizu, ali ne i preblizu.

 

 1. Jarac

Oni su najsmješniji, ali s njima dolazi i najviše problema. Jarci su prvi koji će vam usaditi jako loše ideje u glavu i navesti vas na loše odluke. Uvijek ćete završiti u avanturi s njima, i morate biti spremni na to. Smješteni su malo niže na listi, jer koliko god zabavni bili, uvijek biraju veze umjesto prijateljstva.

 1. Bik

Bik je najmanje dramatičan od svih. Oni su opušteni i bezbrižni i stvarno su dobri i odani prijatelji. Oni održavaju veze najduže i izgleda da nikad nemaju problema ni s kim. Ali jako su tvrdoglavi. Često ih je teško natjerati da nešto učine što ne žele. Ali Bikovi su i od riječi. Ako kažu da će nešto učiniti, učinit će to 100%.

 

 1. Ovan

Kvaliteta broj jedan koju Ovnovi traže u prijateljima je neko kome mogu vjerovati. Čine se kao tvrd orah, ali kad ih upoznate, postaju ranjivi i osjetljivi. Oni jednostavno ne znaju kako pokazati te emocije. Nagle su naravi pa se s njima često možete svađati.

 

 1. Rak

Rak mnogo vremena provodi sam. Treba im neko vrijeme da povjeruju drugima, a mnoge i odgurnu. Uvijek daju duplo više nego što dobiju, ali treba vremena da dođu do te tačke. Iako imaju dobro srce, mnogo su povrijeđeni pa ponekad djeluju hladno. Bore se da sebi oproste stvari i nikad nikome ne daju drugu priliku. Budući da nemaju samopouzdanja u svojim vezama, malo su društveno neugodni kad nekoga prvi put upoznaju.

 

 1. Vodolija

Oni su najčudniji od svih znakova, ali ćete se s njima i najbolje zabaviti. Prate vlastiti put i nije ih baš briga što ljudi misle. U noćnom izlasku, Vodolije će biti prvi koje ćete izgubiti jer vole lutati. Toliko ulažu u svoje prijatelje i čine da se osjećate kao da ste najljepša i najvoljenija osoba na cijelom svijetu.

 

 1. Strijelac

Strijelci nemaju previše prijatelja i nisu baš najdruštveniji. Radije bi imali samo nekoliko njih na koje znaju da mogu računati. Njihov fokus je u velikoj mjeri na njihovom poslu i ciljevima koje ponekad stave iznad odnosa. Oni duboko razmišljaju o stvarima i ponekad se izgube u vlastitom svijetu do kojeg čak ni njihovi bliski prijatelji ne mogu doći. Oni ponekad odgurnu mnoge od sebe zato što misle da je to najbolje. Oni su skloni dubljem povezivanju, ali ponekad ne uspijevaju pronaći one s kojima će to ostvariti.

 

 1. Lav

Lavovi imaju sposobnost navesti druge da se ‘zaljube’ u njih, uključujući i prijatelje. Oni su prijatelji koje svi žele jer su njihova srca iskrena i kada pronađu nekoga s kim se povežu, to je veza koja vaš život čini puno boljim. Uživaju u susretima jedan na jedan i napreduju u zdravim odnosima. Oni će prvi prepoznati kad neko nije vaš prijatelj i oni će biti prvi koji će vas izvući iz veze u koju ste se smjestili.

 1. Blizanci

Ono što je zanimljivo kod Blizanaca je da su duboki mislioci i veoma emotivni. Također su društveni i otvoreni. To ih čini odličnim prijateljima jer s njima možete razgovarati, ali se pritom možete i sjajno zabaviti. Ponekad se ponašaju kao dvije različite osobe, ali od svih znakova najbolje slušaju i daju najbolji savjet.

 

 1. Ribe

Ribe su najemotivnije od svih znakova. Zbog tih emocija skloni su stvaranju dubokih veza s ljudima. Oni su zaista najosjećajniji od svih i mogu osjetiti bol kroz koju prolazite samo zbog povezanosti koju imate s njima. Kao prijatelji, oni će ići iznad onoga što se od njih traži i uvijek će vas staviti na prvo mjesto. Ponašaju se poput roditelja i skloni su stavljati tuđe potrebe ispred svojih. Ako postanete prijatelj s Ribom, uvijek ćete imati nekoga kome se možete povjeriti bez osuđivanja.

 

 1. Škorpije

Škorpije su najzanimljiviji od svih znakova. Ono što ih stavlja na drugo mjesto liste je to što cijene povjerenje i odanost. Kada shvate da vam mogu vjerovati, čuvat će vam leđa i uvijek će biti uz vas. Puni su razumijevanja i empatični. Sposobni su pročitati tuđe emocije i raspoloženja. Iako imaju lošu reputaciju, oni su pošteni. Ako se sprijateljite sa Škorpijom, imat ćete prijatelja za cijeli život.

 

 1. Vaga

Od svih znakova, Vage su najljubaznije i najmiroljubivije. Oni vas nikada neće namjerno povrijediti. Vjeruju u karmu pa se uvijek trude dati sve od sebe, uvijek će učiniti ono što se od njih traži i ići više od toga ne tražeći ništa zauzvrat. Uprkos tome, mnogi ih često uzimaju zdravo za gotovo i najviše ih iskorištavaju. Jako su popularni u društvu i gdje god da uđu, svi ih poznaju. One ne zamjeraju i uvijek prve oproste. Čak i kada su u pravu, pokušavaju ispraviti stvari.

Pročitajte još