Evo gdje u Bosni kuha brat Melkiora iz MasterChefa

Piše: L. K. P.

Chef Melkior Bašić stekao je velike simpatije javnosti u showu MasterChef, u kojem ga već treću sezonu gledamo kao člana stručnog žirija.

Melkioru je MasterChef prvo iskustvo pred kamerama i u tome se odlično snašao, a posebno je drag gledateljicama, koje ga od milja zovu “gospodin fatalni”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zlatko Beluzic (@beluzic.zlatko)

Vjernim gledateljima MasterChefa zasigurno nije promakla ni informacija da Melkior ima brata koji je također chef i kojeg je baš nedavno spomenuo u showu, a sada nam je otkrio malo više o njemu.

Melkiorov brat zove se Zlatko Belužić i trenutno radi kao chef u jednom restoranu u Bihaću, a obojica su iskustvo stjecali u Michelinovim restoranima izvan Hrvatske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zlatko Beluzic (@beluzic.zlatko)

Melkior nam je poslao i nekoliko njihovih zajedničkih fotografija pa u našoj galeriji možete vidjeti i kako Zlatko izgleda, a odmah ćete primijetiti sličnost u njihovim “frizurama”, ali i zaraznim, širokim osmijesima.

Melkior nam je jednom prilikom priznao i da je brat njegov najveći kritičar.

– Mi se međusobno volimo povremeno pikati, nazovimo to tako, malo podbadati. Prije je to bio pokojni tata, koji me je uvijek malo kritizirao, a sada se više brat i ja prepucavamo tko je bolji. Mama je isto tu, kada nešto skuham pa joj se ne sviđa, popljuje me, kaže da ništa ne vrijedi i da bacim psima. Tako da je obitelj najviše kritična, budimo realni, ispričao  je za hrvatske medije.

Melkiorov pokojni otac Silvio Belužić također je bio ugledni chef.

– Pokojni otac također je bio kuhar i meni veliki uzor u životu, tako da je moj izbor profesije došao nekako prirodno. Od malih sam se nogu uz njega muvao po kuhinji pa se nitko nije previše iznenadio kad sam odlučio nastaviti njegovim putem. Uvijek smo se prepucavali tko je bolji u kuhinji i hoću li biti bolji od njega. Još uvijek mislim da nisam, ali i dalje radim na tome da budem, objasnio je Melkior.

Pročitajte još