Trikovi za mladolik i lijep vrat

Piše: L. K. P.

Žene su oduševljene trikovima za utegnutiju kožu i nehirurškim zatezanjem vrata. Riješile su se neželjene ‘opuštene vilice’ i bez vrtoglavih cijena hirurških zahvata učinile da im koža izgleda mlađe.

Hirurški zahvat košta hiljade eura da bi se postigla glatka linija čeljusti, no malo ljudi može to sebi priuštiti. Žene su odlučile vidjeti mogu li šminka – i drugi trikovi kod kuće – prikriti opuštenu kožu. U nastavku donosimo alternative hirurškim zahvatima, uspješne i neuspješne:

 

  1. Upoteba paradajza

Paradajz sadrži prirodni adstrigent koji, kada se nanese na kožu, sužava pore i čini je čvršćom. Također je prepun antioksidansa koji smiruju upalu, prenosi The Sun. Pasiranu smjesu paradajza trebalo bi nanijeti na kožu. No ipak se uspostavilo da ova metoda nije učinkovita.

 

  1. METODA HLADNOG JOGURTA

Ova metoda trebala bi imati efekt podizanja i učvršćivanja kože. Mliječna kiselina u jogurtu navodno skuplja pore, omekšava kožu i zaglađuje bore. Hlađenje smiruje crvenilo i pojačat će učinak zatezanja. Nažalost ova metoda samo smiruje nadraženost kože, bez drugih efekata.

  1. KONTURIRANJE ŠMINKOM

Ovo ispunjava sve kriterije. To je jednostavno, pristupačno rješenje za opušteni vrat i dvostruku bradu. Nema miješanja, prskanja ili nelagode, a rezultati su trenutni!

  1. SO

Nanošenje pilinga od soli pomaže u zdravlju kože, ali može izazvati iritaciju i suhoću. Poliranje tijela solju moglo bi potaknuti obnovu stanica kože. To potiče cirkulaciju i zateže kožu.

  1. GUA SHA

Stručnjaci za kožu tvrde da ovi alati od žada ili ružičastog kvarca potiču limfnu drenažu i poboljšavaju cirkulaciju krvi. Ova metoda daje dobre rezultate, ali ne preko noći.

Pročitajte još