Ova tragedija je obilježila život Voje Nedeljkovića

Piše: I. H.

 

 

Srbijanski voditelj Voja Nedeljković jedno je od omiljenih TV lica zbog svog šarma i uvijek nasmijanog lica. Inače, Voja o privatnom životu rijetko govori, no jednom prilikom je napravio izuzetak i prisjetio se najtežih trenutaka u životu.

 

Naime, otac popularnog voditelja preminuo je nakon borbe sa teškom bolesti, što je Voja teško podnio.

 

-To je bilo 1999. jedna čudna godina, odvratna, koju bih ja onako da mogu od svih tih godina jedino stavio u fioku da je ne uzimam više. On je imao tumor još 1993. godine pa je to nešto zaliječeno i onda je 1998. otišao misleći da je u pitanju nešto sa želudcem da bi mu doktor rekao da nije, da je jedan otprilike karcinom na plućima.

-Onda smo krenuli u traženje nekog rješenja, odlazio je na zračenja, pa ima zračenja, nema zračenja zbog bombardovanja i restrikcija struje. Vodio sam ga gore na onkologiju, rekao je Voja tada.

Foto: Ata Images

Voditelj je ispričao kako je oca na rukama odnio do bolnice, te da je tada posljednji put razgovarao sa njim.

-Tih dana mu je bilo baš loše, to je bio početak oktobra 1999. Prošlo je tragično bombardovanje, mi smo počeli da se dozivamo pameti, nije se radilo, snalaženje za život i ostale stvari.

-Mene je zvao Žika iz “Zane” i Jelena da im odradim promociju albuma „Prijatelji” u hotelu Hajat koja je bila 15. oktobra. Mi smo 14. sjedili, smijali se, uživali u nekim anegdotama. Sutradan, mom ocu je pozlilo i ja sam ga na rukama sa bolničarima odveo do bolnice, do Kliničkog centra na grudno odjeljenje, malo još porazgovarao sa njim. Nisam mogao baš nekako odmah da krenem kući.

– Otišao sam kući, pričao sa prijateljem, nisam mogao da zaspem, nešto sam par sati odspavao. Krenem na posao, idem prema Hajatu, zove me mama i saopštava da je tata umro. Po nahođenju i dalje idem prema Hajatu, dolazim tamo, to su takozvane očekivane-neočekivane smrti.

 

-Nisam se pitao šta je bolje ili šta je gore, ako može o smrti da se priča. Da li smrt koja se desi iznenada pa te šokira ili smrt koju čekaš svaki dan – objašnjava voditelj i dodaje:

– Ja sam ušao u Hajat. Žika je odmah po mom licu prepoznao da nešto nije u redu i pitao: „E matori šta je bilo”, ja kažem „Ma ništa samo daj neki viski, neki alkohol”.

-Nisam odmah rekao. Bio je dogovor da imam neku Če Gevara kapu. I dok sam to radio, radio sam sa jednim osjećanjem i tuge i ponosa što mi je otac to dao. Sve mi se pomiješalo – rekao je Voja, prenosi GrandOnline.

Pročitajte još