Lana Jurčević otkrila spol bebe i podijelila iskustvo s teškog poroda

Piše: I. H.

Lana Jurčević se prije mjesec dana ostvarila u ulozi majke, a sada je na svom blogu otkrila detalje teškog poroda, ali i spol svoje bebe.

 

“Iako je ovo malo biće koje sam nosila 36 sedmica ispod svog srca, trebalo stići kao najslađi poklon oko praznika, stiglo nam je čak cijeli mjesec ranije. I kao što nam je bilo iznenađenje da smo stvorili jedan novi život, tako je Bog odlučio da i dolazak na ovaj svijet bude jednako takvo iznenađenje”, započela je Lana.

 

 

Otkrila je da je 24.11. bila na pregledu na kojem je sve napokon izgledalo kako treba, no tu istu večer stvari su ponovo krenule nizbrdo, pa se javila svom doktoru koji joj je rekao da odmah dođe u bolnicu.

 

“Uvjerena da idem samo na pregled, nisam ništa ponijela sa sobom. Morala sam na hitan carski rez jer je izgledalo kao početak abrupcije posteljice (kad se posteljica počne odvajati od maternice) što je životno opasna situacija i za mamu i bebu”, prisjetila se Lana, pa je napokon otkrila i spol bebe.

“Tako nam je već nakon dva sata od mog dolaska u bolnicu, stigla ONA: naš mali borac i žilavica koja nije dala nikome i ničemu da joj stane na put. Nisam se ni snašla, nisam se stigla ni pripremiti, ni fizički ni psihički, da ću tu večer, samo nekoliko minuta prije ponoći, 24.11. upoznati to malo klupko ljubavi teško 2700 grama”, Istakla je i kako je cijelo vrijeme imala osmijeh na licu iako je znala da stvari ponovo nisu kako treba i da je pokušala pretvoriti brigu u veselje.

 

U nastavku se zatim prisjetila dana koje je provela u bolnici, a priznala je i kako nije imala pojma da carski rez tako boli.

 

 

Lana je na svom profilu na Instagramu objavila i video iz rodilišta uz koji je dodala opis: “Najbolnije i najljepše iskustvo mog života”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Jurcevic (@lalana)

 

“Naša nova, mala familijica vam želi sve najbolje za praznike! A novopečenim mamama i tatama želimo da uhvate malo sna i za sebe! Pozdravljaju vas i suosjećaju s vama naši podočnjaci”, poručila je na društvenoj mreži, a pratitelji su joj uzvratili čestitke i lijepe želje.

 

Lana je kćerkicu dobila s partnerom Filipom Kratofilom, s kojim je u vezi od 2017. godine, a dugo ga je uspjela skrivati od javnosti. Filip se ne voli medijski eksponirati, pa se tako o njemu može naći vrlo malo informacija, ali one najvažnije ipak su dostupne.

Poznato je da je specijalist digitalnog marketinga, a na njegovom zaključanom profilu na Instagramu piše i da je direktor Lanine tvrtke La Piel.

Pročitajte još