Veliki povratak zaboravljenog modela čizama na modnu scenu

Piše: I. H.

 

Nakon nekoliko sezona dominacije robusnih gležnjača, kaubojki i čizama nadahnutih dizajnom legendarnih modela Dr. Martensa, izgleda da je došlo vrijeme za povratak klasičnog modela, a njega karakterizira savršen spoj udobnosti i elegantnog izgleda.

Ležerne, elegantne, pripijene uz nogu i ženstvene, čizme za jahanje zaista su svestrane te se lako mogu uklopiti u svaki stil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Symphony of Silk (@symphonyofsilk)

 

Pored toga, svakom će looku dati elegantnu vibru jer, uostalom, vuku porijeklo iz elitnog konjičkog sporta.

Tako će svojom elegancijom osvojiti ljubiteljice chic modnih kombinacija, a imaju još jednu dobru stranu – ako se radi o dobro odabranom modelu, čine noge vitkijima.

Pa ako ove sezone planirate uložiti u nove čizme, nećete pogriješiti ni s ovakvim modelima, kakvi posljednjih sedmica dominiraju modnim profilima zvijezda Instagrama, ali i gradskim ulicama.

 

 

Kako ih kombinirati ove sezone? Strogih pravila, naravno, nema, pa ih možete spojiti s mini suknjama, kožnim pantalonama, oversized džemperima, haljinama od pletiva…

 

 

Osim toga, čizme do koljena imaju jednu sjajnu osobinu, a to je da pristaju uz gotovo svaki stajling, a istovremeno mu daju vrlo ženstven izgled.

Suknje, haljine, ali i tajice s džemperima predimenzioniranog kroja, u kombinaciji s čizmama do koljena, djeluju totalno cool i zavodljivo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gosia Boy (@gosiaboy)

 

Ruska manekenka Irina Shayk tako je visoke čizme bez greške spojila s crnom hudicom, bajkerskom jaknom i chic maksi suknjom, te je stvorila ženstven look sa šarmantnom buntovnom vibrom.

 

Pročitajte još