Jastuci, fotelje i dekoracije u ovoj nijansi bit će hit 2024.

Piše: L. K. P.

Dok se godina bliži kraju i sve više vremena provodimo unutra, sasvim je prirodno da se želimo smjestiti u mirniji prostor, a to često počinje s našim domovima. Kako ističu dizajneri modnih interijera, plavi trend uređenja doma bit će ogroman 2024.

Sve u svemu, zvuči kao savršen trend koji treba isprobati dok se pripremamo za godišnje novogodišnje odluke.

Donosimo pet načina da unesete plavu boju u svoj dom za umirujući prostor koji daje energiju.

 

  1. Pomiješajte i uskladite uzorke i teksture

Ponavljanje iste boje u cijelom domu bez ikakvih varijacija brzo će vašem domu dati skladnu atmosferu. Tajna ugrađivanja boje bez monokromatizma? Uključite različite teksture i uzorke u svoj dekor.

Umjesto da svojoj sofi, na primjer, dodate jednu te istu jastučnicu, kombinirajte jastučnice s uzorkom s plavim naglaskom, a za drugu odaberite tufnasti materijal. To će stvoriti karakter i spriječiti da prostorija izgleda previše monotono, a istovremeno zadržati kohezivni izgled, piše The Every Girl.

 

  1. Koristite različite nijanse plave

Kombinirajte odvažne nijanse poput tamnoplave i svijetloplave ili je ublažite nijansama trapera. Plava postoji u toliko različitih nijansi da možete jednostavno stvoriti cijelu paletu koristeći samo ovaj dio kruga boja.

Bez obzira na varijacije koje vam donose osjećaj vedrine, oslonite se na ove nijanse dok osvježavate svoj dom za 2024. godinu.

  1. Počnite s malim promjenama

Ako niste spremni sve svoje zidove obojiti u plavo, započnite s uvođenjem suptilnih promjena. Ne možete pogriješiti s malim dodacima poput svijeća, vaza i jastuka kako biste brzo i jeftino isprobali novi trend boja. Osobito ako je vaš trenutni dekor prilično neutralan, ovi će se novi komadi besprijekorno uklopiti.

  1. Zamijenite umjetničko djelo

Jedan od najlakših načina da osvježite svoj dom je da zamijenite stare slike na zidovima. Ako niste sigurni odakle započeti, postoji mnogo plakata koje možete sami jeftino preuzeti i ispisati.

Savjet: uložite u visokokvalitetne okvire koji će učiniti da svako umjetničko djelo izgleda dobro.

 

  1. Isprobajte pozadine

Ovo može zvučati ekstremno kada je u pitanju isprobavanje novog trenda uređenja doma, ali s toliko mnogo opcija za pozadinu, lakše je nego ikada promijeniti pozadinu ili je isprobati po prvi put.

 

Dnevna soba

Tapeta je zabavan način dodavanja teksture, boje i uzorka inače praznom prostoru. Ako ste podstanar, to je također odlična alternativa bojanju zidova jer ćete ga lako ukloniti kada dođe vrijeme za iseljenje.

Pročitajte još