Trikovi za savršenu manikuru kod kuće

Piše: I. H.

 

 

Obzirom na inflaciju i da cijene svega ne prestaju da skaču, mnogi su primorani odreći se svega što nije neophodno. Usljed ovakve ekonomske situacije, žene širom svijeta odustaju od redovnih posjeta salonima za manikuru, koji usput nisu nimalo jeftini, te se odlučuju na samostalno sređivanje noktiju kod kuće.

Ako ste jedna od njih, te želite postati sam svoj majstor, na pravom ste putu. Štaviše, ne treba da očajavate, jer postoji mnogo trikova koji će vam pomoći da sredite nokte baš kao u salonu.

Mi smo za vas izabrali najzanimljive i najjednostavnije trikove koji će vam zaista biti od koristi kada budete sređivali nokte kod kuće.

 

Manikura polumjesec

Koristite polukružne naljepnice kako biste napravili polumjesec na noktima. Ovaj dizajn je vrlo zanimljiv i dosta žena ga traži. Jednostavno zalijepite naljepnicu za korijen nokta, a preostali nokat obojite u željenu boju, a kada se lak osuši – skinite naljepnicu.

 

Čipkasti nokti

Možete napraviti zanimljivi čipkasti dizajn uz pomoć čipke koju možete kupiti u bilo kojoj krojačkoj prodavnici. Isjecite malo čipke u obliku vašeg nokta (ili drugačije, ako želite nešto zanimljivije) i stavite preko laka koji se još nije osušio.

 

Tufnice

Tufnice na noktima su bezvremenski trend, ali ih je ponekad teško napraviti a da ne budu razmazane. To je iz razloga što se niste sjetili da upotrijebite ukosnice! Sa dijelom ukosnice koji ima kuglicu nanosite tufnice u željenim bojama.

Nokti sa teksturom

Napravite “marble” dizajn bez vode! Samo upotrijebite plastičnu foliju ili kesu – namažite prvi sloj laka i sačekajte da se osuši, a preko namažite drugi lak i preko njega utapkajte foliju koja će stvoriti razne oblike, baš kao i marble efekat.

 

Klasični french

Kao i tufnice, uvijek je teško napraviti pravu liniju koja se neće razmazati. Sada uzmite neku širu gumicu i stavite na vrh nokta.

Ombre nokti

Sve što vam je potrebno za pravljenje ombre efekta jeste blender za nanošenje šminke. Namažite par lakova za nokte na blender i utapkajte na nokat. Rezultat je, vjerujte nam, fantastičan.

 

Mat lak za nokte

Ako želite da imate mat nokte, a nemate takav lak – bez brige. Samo pomiješajte sa providnim lakom za nokte malo sjene u boji ili svjetlog pudera za lice u kamenu i dobit ćete mat završni premaz.

 

Brže sušenje noktiju

Umjesto da čekate da vam se lak osuši i dosađujete se, jer ne smijete ništa da dodirnete, samo potopite nokte u ledeno hladnu vodu i lak će se osušiti za nekoliko sekundi.

 

Slomljen nokat

Slomljen nokat je nešto najgore što se može desiti jednoj ženi. Ali, ima lijeka i za to. Jednostavno, isjecite malo toalet papira i stavite ga na mjesto gdje vam je nokat pukao, a zatim preko pređite sa providnim lakom. To je to, problem riješen!

Najlakši način da skinete lak

Stavite dvije spužve za pranje suđa u manju teglu, ostavljajući centar praznim. Pospite aceton unutra i ubacite prst između spužvi. Trljajte dok se lak ne skine potpuno sa nokta. Ovo je odlično za lakove sa šljokicama.

 

Fleke od laka

Često se dešava da nokat “upije” tamnu boju laka, pogotovo kada je u pitanju crvena boja. Jednostavno, stavite na nokte malo paste za zube i istrljajte četkicom za ruke. Nokti će vam biti opet bijeli!

Pročitajte još