Široke traperice na modnom tronu

Piše: L. K. P.

Traper plavih, sivih i bež nijansi i dalje je popularan, a krojeve možete birati. Nose se ravne nogavice, kao i one široke, a mlađe generacije obožavaju vrećaste traperice niskog struka

Traperice – otkad su se pojavile do danas nitko ih nije skinuo s modnog trona, a jedino što se kroz godine mijenja je kroj ovih hlača. Neko vrijeme su uske “skinny jeans” bile nezamjenjive, pa su ih nosile gotovo sve generacije, no posljednjih godina smo ušli u nešto udobnije, šire krojeve.

Iako je još jako popularan kroj visokog struka, mlađe generacije vratile su se u trendove s početka stoljeća, pa se često nosi i niski struk traperica. Široke nogavice traperica vratile su se na velika vrata, pa je isticanje nogu pod ovih trendom palo u drugi plan. Ovakve hlače podnose i sportske, ali i chic kombinacije, pa ih možete nositi na štikle, chunky čizme ili tenisice.

Nose se svaki dan, a odlično se balansiraju uskim majicama ili topovima ako ne želite od glave do pete biti u širokom i ipak malo istaknuti figuru. Ako vam široke nogavice ne odgovaraju, zlatna sredina su traperice ravnog kroja. Ističu struk i stražnjicu, dok na nogama ipak nisu uske. Ugodne su za nošenje, a idealne su za svaki dan.

Za nešto hrabrije kombinacije tu su i cargo vrećaste traperice koje, uz široke nogavice, imaju i mnoštvo džepova i trakica po nogavicama, a najčešće ćete ih vidjeti na modno osviještenim kulericama. Poderane traperice raznih krojeva opet se nose, no poderotine su nešto drugačije.

Prije su po bedrima bile popularne djelomične rupe s puno končića koji vire, a danas je to većinom jedan vodoravni rez na području koljena. Uz klasični plavi jeans, u idućoj godini nosit ćemo i sive, bež i crne varijacije na temu, kao i bijele traperice. Te boje trapericama daju novi spektar mogućnosti za kombinacije, pa možete slagati monokromatske, ali i šarene kombinacije, kao i stylish večernje.

Pročitajte još