Kako se hrani i kako vježba Jennifer Aniston

Piše: L. K. P.

Glumica Jennifer Aniston uvijek je imala sjajnu liniju. Naporno je radila kako bi održala svoje mišiće jakima tokom godina, a s godinama je u tome sve bolja. Međutim, kako priznaje u intervjuu za magazin Womans Health, s godinama je postala mudrija po pitanju vježbanja, procjenjujući za što je njezino tijelo sposobno, a posebno što mu je potrebno sada u pedesetima.

Tokom pandemije i zbog ozljede leđa koju je pretrpjela na setu, osvojio ju je novi modalitet vježbanja i potpuno transformirao njezinu tjednu rutinu: Pvolve, skraćeno od Personal Evolution. To je funkcionalna fitness metoda koja uključuje opremu temeljenu na otporu za rad cijelog tijela u svim ravninama kretanja.

U svojoj 54. godini Jennifer vježba četiri puta tjedno, a objasnila je da, ovisno o poslovnim i osobnim obavezama, njen raspored treninga može varirati.

– To varira od sedmice do sedmice, ovisno o mom rasporedu. U idealnim okolnostima to su četiri dana tjelovježbe u tjednu, a

Ona trenira pametnije, a ne jače, i trudi se da se svaka minuta zaista računa.

– Često mislimo da moramo vježbati sat vremena i to zna biti pomalo zastrašujuće. Naučila sam da postoji bolji način. Zaista možete učinkovito vježbati sa samo dobrih 20 minuta ako je to sve vrijeme koje imate u danu, čak i 10 minuta da radite nešto što vam pokreće tijelo. Samo u tome nalazim utjehu, istakla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Ako također radi na setu, trenira nešto rjeđe, dva ili tri dana u sedmici.

– Ne stvaram sebi pritisak kao prije, rekla je.

Prestala je raditi duge, intenzivne kardio vježbe

Međutim, njena prijašnja fitness rutina izgledala je sasvim drugačije.

– Prestala sam raditi duge treninge, 45 minuta do sat vremena konstantnog kardio treninga i trčanja, jer koljena više ne mogu izdržati, a jednostavno nije učinkovito, ispričala je glumica. Umjesto toga, radi Pvolve za fizičko i mentalno zdravlje.

– Ono što mi se sviđa kod ovog treninga je to što nije samo izbacivanje ruku u stranu ili skokovi. Vi stvarno brinete o svom tijelu i njegovim pokretima’, kaže Jennifer.

Radi vježbe za cijelo tijelo koje odgovaraju njezinom raspoloženju. Točni pokreti i intenzitet njezine rutine variraju, a vježba ovisi o tome kako se osjeća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Kako trenira Jennifer Aniston

– To je zabavna stvar kod ovog programa – svoje treninge možete prilagoditi svom raspoloženju tog dana, koliko dugo želite raditi, koju opremu želite koristiti, razini težine. Jednostavno mi se sviđa jer sami kreirate svoju vježbu, otkrila je.

Preko sedmice disciplina, vikendom mala zadovoljstva

Njezini obroci uvijek uključuju proteine ​​i povrće. Za početak dana priprema piće za doručak.

– Prvo počnem sa kašiko jabukovog sirćeta razmućenog u vodi sobne temperature, što je fantastično za moja crijeva. Obično imam jedan ili dva ručka i to neki oblik povrća i proteina, opisala je.

Tokom popodneva pojede međuobrok. Kaže da voli jesti maslac od jabuka i badema ili kokice. Njen posljednji obrok u danu sličan je kao i ručak.

– Večera je ista stvar, povrće i proteini u nekom obliku koji je zanimljiv i ukusan. I onda, vikendom radim što želim. Priuštit ću si pizzu, burger ili tjesteninu ili nešto ekstra posebno

Pročitajte još