Povratak slavnih majica iz ’90.-ih

Piše: I. H.

 

 

Jedan od najpopularnijih svjetskih brendova svakako je Miuccia Prada. Godinama je pri samom vrhu, pa najnovije revije ovog brenda uvijek privlače ogromnu pažnju, a komadi koji se na njima oživljavaju primjer su koji ubrzo prati čitava modna industrija.

 

Jedna takva je preppy polo majica, predstavljena na manekenkama obučenim poput otmjenih studentica iz 2008. godine, koje su se teško odvajale od ovakvih dotjeranih komada.

 

Miu Miu

Niz polo majica predstavljen je u kolekciji proljeće/ljeto 2023./2024. i to u raznim varijantama – od onih na raznobojne pruge s bijelim kragnama, do jednobojnih u pastelnim nijansama.

Dries Van Noten

Miu Miu tako se nastavlja oslanjati na trendove 90-ih godina kada su majice ovog stila prvobitno stekle veliku popularnost, a pretpostavlja se da će narednog proljeća preuzeti dominaciju od bijele potkošulje koju smo prošle sezone viđali na svakom koraku.

Gucci

Konačan dokaz koji garantuje njihovu veliku slavu u 2024. godini su i brojni drugi brendovi koji su polo majice učinili zvijezdama svojih revija, poput Driesa van Notena, Guccija i The Rowa, a ovaj trend su već prihvatile i neke od najvećih svjetskih zvijezda poput Hailey Bieber, Rihanne i Taylor Swift.

Pročitajte još