Donosimo ideje i savjete za opremanje kuhinjske ostave

Piše: L. K. P.

Svako od nas ima listu želja kada je u pitanju opremanje kuhinjske ostave, a impresivna ušteda prostora se nerijetko nalazi na samom vrhu liste. Ne samo da kuhinjske ostave zadovoljavaju potrebu za dodatnim prostorom za skladištenje, već mogu da predstavljaju veoma “instagramičan” i cozy dio doma.

Suština svakog dizajna kuhinjske ostave je da pokaže ono najbolje – od kabineta prilagođenih po zadatoj mjeri do inovativnih opcija za skladištenje poput stalaka za začine i ukrasnih korpi za voće i povrće.

Funkcionalno uređena kuhinja uključivaće opcije za skladištenje svih potrebnih namirnica za pripremu obroka, dekorativne komade, ali i posuđe za svakodnevnu upotrebu. Kuhinjske ostave definitivno doživljavaju comeback, pa će vam ove ideje dobro doći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azra Magazin (@azramagazin)

Efikasna organizacija prostora u kuhinjskoj ostavi može da značajno unaprijedi funkcionalnost i udobnost vašeg svakodnevnog života i boravka u kuhinji. Bez obzira da li živite u malom stanu, prostranoj kući sa porodicom ili sami, ključ je da prilagodite organizaciju prostora svojim potrebama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KITCHEN IDEAS (@kitcheninterior_)

Razmislite o tome šta vam je tačno potrebno, a zatim kreirajte plan organizacije prostora.

Razmislite o tome kako želite da rasporedite tegle, konzerve i druge predmete. Koristite korpe ili držače za začine kako biste održavali red i olakšali pristup stvarima, a možete da dodate i etikete ili naljepnice kako biste lakše pronalazili potrebne predmete.

Ako nemate velike površine na raspolaganju – uključite uske i visoke kuhinjske elemente u svoj prostor. Postavite uža rješenja na ključnim mjestima u kuhinji, na primjer, u blizini regije za pripremu hrane i skladištenje posuđa.

Ako imate malu kuhinju ili jednostavno želite da maksimalno iskoristite prostor, uski kuhinjski elementi mogu da budu važan saveznik.

Tegle, bočice sa začinima i ostale sitnice često zauzimaju dosta prostora u kuhinji. Uski ormarići sa specijalnim držačima ili fiokama za tegle i začine mogu da budu odlično rješenje. Ovi ormarići su dovoljno uski da se smjeste između većih elemenata, a ipak pružaju organizovan i pristupačan prostor za čuvanje sitnica.

Ostava za aparate postala je obavezna karakteristika savremenih

 

Pročitajte još