Šest kraljevskih pravila ljepote Kate Middleton

Piše: I. H.

 

U posljednje vrijeme širom svijeta se sa zanimanjem prati početak ljubavi Kate Middleton i princa Williama koji su se upoznali na fakultetu u Netfliksovoj seriji “Kruna”. Vjerovatno se u mladosti Kate nije nadala da će se morati pridržavati brojnih pravila, poznatih i kao kraljevski protokol. Danas, s više od 40 godina i nakon 13 godina braka s Williamom, ona je, naravno, apsolutni profesionalac. Ne samo da se pridržava svih uputa kada je u pitanju oblačenje, nego je uvijek elegantna i po pitanju frizure i šminke.

Kate Middleton uvijek je lijepo sređena, našminkana, obučena, a njen stil je zaista “kraljevski”. Ona slijedi ovih šest pravila ljepote, a evo kako svako može lako i brzo da izgleda poput nje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal_withW&C (@wales_family_wc)

 

Njegovana koža

Za glamurozni sjaj, slažu se i šminkeri i kraljevski protokol, nije potrebna samo dobra šminka, nego prvenstveno njegovana koža.

Tek kada je podloga ispravna, mogu da se izravnaju sve nepravilnosti primerom i sličnim proizvodima. Navodno se princeza od Walesa ovdje pridržava strogog režima, tačnije “Royal Oxygen Regime”, serije njege kože sa kiseonikom, koji je dosljedno koristila i prije vjenčanja. Tokom trudnoće, pak, govori se da je koristila organski prirodni kozmetički proizvod, ulje šipka iz “Trilogyja”, koje vlaži kožu i može da izgladi sitne bore.

 

Suptilan ruž

Prema kraljevskom protokolu, jarke boje na usnama nisu dobrodošle. Zato je i za Kate Middleton favorit suptilan sjaj za usne.

Na jednom događaju je Kate fotografisana kako nanosi “Clarinsov” poznati sjaj za usne. Generalno, buduća kraljica voli da koristi sjajne formulacije u suptilnim tonovima breskve ili ružinog drveta za svoje usne.

Nevidljivi puder

Ne znamo do kraja tajnu prirodno njegovane kože, ali znamo da, osim ulja i krema, koristi i mnoštvo trikova.

Princeza bira “Soft Focus Skin” sa prirodnim puderom, bronzerom i hajlajtima na licu. Umjesto oštrog konturisanja, koristi posebnu tehniku rumenila kako bi stavila naglasak na lice.

 

Mala promjena frizure

Iako ona pokazuje dosta raznolikosti kad je riječ o oblikovanju frizure, drži se protokola o frizurama i bojama kose.

Ako se odluči na promjenu, to je uvijek izrazito suptilno, poput nekoliko pramenova. Kada je riječ o frizurama, svi su bili potpuno iznenađeni u jesen 2023. godine kada je viđena s poni frizurom. Ovo je vjerovatno najradikalnija promjena koju ćemo ikada vidjeti kod nje.

Prirodna šminka za oči

Za razliku od Megane Markle, koja voli da nosi vještačke trepavice, Kate ih nikada ne nosi.

Radije se oslanja na klasičnu šminku, kojom vješto ističe oči, posebno za fotografisanje. Ne treba podcjenjivati ni obrve koje uokviruju lice. Kate voli trend prirodnih, gustih obrva. Ali, nikad ih ne bi nosila lepezasto počešljane, nego preferira ravan oblik obrva.

 

Bez upadljivog laka za nokte

Još je pokojna kraljica Elizabeta II znala da je jarki lak za nokte tabu za kraljevsku porodicu.

Njen omiljeni lak za nokte je suptilni “Ballet Slipper” iz “Essie”. Zato nije ni čudno da se Kate uvijek vidi sa prirodnim manikirom – kao nedavno s ovim “Milk Glass Nails”. Izuzetak je bio Uskrs ove godine  gdje su svi bili iznenađeni kada se pojavila sa noktima crvene boje koja je van protokola za članice kraljevske porodice. To je možda bilo i jedino kršenje protokola na koje se ona odlučila, navodi Miss7.

Pročitajte još