Za doček Nove napravite make-up poput stilske ikone današnjice

Piše: L. K. P.

Jedna od najistaknutijih stilskih ikona današnjice, 36-godišnja Italijanka Chiara Ferragni, poznata je po kolorističkim eksperimentima. Milanska modna blogerica, dizajnerica i poduzetnica prava je majstorica za kombiniranje make-upa s glamuroznim haljinama i nakitom.

Chiara ima i vlastiti brend šminke, koji ove sezone pršti intenzivnim bojama, počevši od paleta sjenila kojima voli “produbljivati” svoj pogled. Takvi proizvodi osobito su zahvalni jer sadrže “sve u jednom” za najraznolikije načine uljepšavanja, a ne zauzimaju mnogo mjesta u torbici.

Ove sezone u paletama drugih brendova dominiraju jake boje kojih se ne treba bojati, jer itekako su pogodne za profinjene stilske transformacije. Tim više što vrlo izražajne nijanse dolaze u kompletu s onima nježnijima, kako bi se mogle pomiješati i razraditi do željenog intenziteta. I jednostruka mono sjenila mogu se koristiti na sličan način jer imaju superfine teksture za “nadogradnju”. Uostalom, za posebne efekte i nije nužno sjenilo – dovoljan je već potez olovkom ili maskarom u boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Premda se uobičajeno smatra da su najelegantnija protuteža jako istaknutim očima usne u neutralnim tonovima, ili obrnuto, u doba blagdanskih proslava popularne su odvažnije kombinacije, pa se intenzivne boje istodobno nalaze na očima i usnama. Upravo takve kombinacije daju licu izražajnost i upadljivost – što je poželjno u posebnim prigodama, kakvo je i slavlje u posljednjoj noći u godini.

 

Pročitajte još