Trikovi kako nanositi make-up da se šminka ne rastopi tokom najluđe noći

Piše: L. K. P.

Koliko će nam šminka trajati zavisi od nekoliko elemenata, a mnogi od njih se na prvu – ne vide. Odnosno, ako je lice dobro pripremljeno, bolje će se ponašati pod utjecajem raznih atmosferilija i temperatura zraka.

  1. Čišćenje lica

Nježno sredstvo za čišćenje i blago topla voda idealni su za većinu tipova kože, a tu je i piling, koji će skinuti sloj mrtvih stanica. Ovo je osnova lijepe kože koja time dobiva onaj toliko željeni blistavi sjaj.

 

  1. Hidratacija

Nakon čišćenja lice dobro prima kreme i serume, stoga je sljedeći korak kvalitetna hidratacija. Koristite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i onu koja je bez ulja i nekomedogena, kako ne bi začepila pore.

  1. Primer je važan

Primeri su formule koje matiraju i lice čine ujednačenim. To su formule koje ujedno licu daju blurani efekt, kao da smo na njega aplicirali neki od dobrih filtera.

 

  1. Vrijeme za puder

Puderi nove generacije su super lagani i fluidni, daju licu lagano prirodni dojam. Znaju manje prekrivati, pa je nakon njih dobro aplicirati i korektor na mjesta koja se crvene, od prištića i slično. Prekrijte i podočnjake, no samo na unutarnjem djelu oka, ne na vanjskom. Tamo mogu samo ući u bore i naglasiti ih.

 

  1. Fiksator za postojanost

Sprejevi koji idu na kraju, kad ste se našminkali, čine šminku postojanom. Super su kao element koji daje lagani sjaj, no opet ima i onih koji matiraju. Ovisno o tipu šminke, birajte fiksator i aplicirajte ga na čitavo lice.

Pročitajte još