Nova kalendarska godina, novo kupatilo: Donosimo pregled trendova i super ideja

Piše: L. K. P.

Zakoračite u novu kalendarsku godinu s novim kupatilom. Ne mislimo da odmah danas trebate krenuti s radovoma, ali ako vam je promjena kupatila u 2024. na rasporedu evo odličnog pregleda trendova i super ideja za uređenje koje bi vam mogle poslužiti kao sjajna inspiracija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azra Magazin (@azramagazin)

Šta god da ste odlučili raditi vodite računa o tome da bi bilo sjajno unijeti mramor (ili imitaciju) bar u dijelić kupatila jer je to opet trend u uređenju kupatila. Razlog je prilično jednostavan – lako se održava i ostavlja luksuzan dojam.

Organizacija prostora možda je i najbitnija stavaka jer su kupatila uvijek manje kvadrature, a trebaju primiti puno toga.

Odlično rješenje su ormarići koji idu od poda do plafona, a ako je riječ o stvarno malom kupatilu razmislite o otvorenim policama koje se protežu sve do plafona, bit će odličan dodatni prostor za ostavu.

Posvetite se i detaljima. Naoko sitnice zapravo čine veliku razliku, držači sapuna i četkica, ogledalo, peškiri u tonu koji komplimentira pločicama i sanitarijama…

Pročitajte još