Šiške su opet IN: Evo kako ih nositi u 2024.

Piše: I. H.

 

 

Početak nove godine idealno je vrijeme za isprobavanje nečeg novog, pa se žene uvijek odluče za novu frizuru. Najlakši način da promijenite svoj izgled je da se odlučite za šiške. Postoje šiške koje pristaju svakom licu, bez obzira na oblik ili tip kose. Takozvane zavjesa šiške dobar su primjer, a i relativno su duge pa brzo rastu.

Donosimo pet verzija koji će biti u trendu u 2024. godini.

 

Zavjesa šiške

Takozvane zavjesa šiške dobra su opcija, ne samo zato što su relativno duge pa brzo rastu, već i zato što laskaju svakom licu, bez obzira na oblik. Mogu se naglasiti različiti dijelovi lica, zavisno o tome gdje padaju vrhovi. One koje se protežu do uglova usana, kao što se vidi na glumici Priyanki Chopri, privući će fokus na usne. Jagodice su naglašene kada šiške dođu do vrha nosa, kao kod Emily Ratajkowski. A one koje se nalaze iznad očiju, poput šiški Dakote Johnson, ističu ih u glavni fokus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Zavjesa šiške najbolje pristaju na normalnoj do punoj kosi s blagom valovitošću. Ako je kosa previše ravna ili tanka možda neće imati potreban odskok da skrene izgled.

 

 

Tanke šiške

Oživljavanje mode i estetike Y2K se nastavlja, pa nas ne iznenađuje da trendovske frizure iz ranih 2000-ih ponovo postaju popularne. Jedan izgled koji je trenutno popularan kod zvijezda kao što su Nina Dobrev i Phoebe Tonkin? Tanke šiške koje opušteno padaju preko lica i propuštaju čelo. Prednost ovih šiški je u tome što ih je, kao i kod zavjesa, lako pustiti da izrastu ako želite isprobati neki drugi izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

Tanke šiške pomažu omekšati lica koja su posebno uglata i upečatljiva. Ovaj izgled prikladan je za gotovo svaku teksturu kose. Međutim, imajte na umu da se ultra tanke šiške mogu brzo zamastiti. Kako se to ne bi dogodilo, odmah nakon pranja poprskajte suhi šampon na kosu.

 

 

Baby šiške

Ove šiške popularna su varijacija pramenova, ali znatno kraće. Nicola Peltz Beckham prigrlila je izgled, noseći svoje male šiške tako kratke da joj se vide obrve. Ošišane s nepravilnim dodirom, njezine su šiške djelovale mekano i laskavo, a ne oštro – dobra stvar koju morate imati na umu kada sami isprobavate izgled.

Ove šiške posebno su prikladne za osobe s manjim licima, koje bi se mogle izgubiti iza teških, punih šiški. Baby šiške vrlo su jednostavne za oblikovanje: sve što trebate je proizvod koji vašoj kosi daje grubu teksturu, poput voska ili pudera za oblikovanje koje možete premazati prstima kako biste naglasili pramenove, a čelo pustite da malo viri.

 

 

Pune šiške

Svaki članak o šiškama mora uključivati ​​Taylor Swift – pjevačica je taj stil učinila svojim zaštitnim znakom. Obično nosi široke i ravne šiške, ali povremeno nosi i svoje prirodne kovrče. Izgled posebno pristaje uglatim, upečatljivim licima. Ako imate visoko čelo, pune šiške mogu vizualno skratiti lice. Ljudi s malim licima također bi trebali izbjegavati ovu vrstu resica jer lice može izgledati stisnuto. Preporučuje se da četkom sušite šiške prema dolje kako bi bile ravne, zatim naizmjenično udesno i ulijevo i na kraju ih vrlo lagano oblikujte preko okrugle četke – to će stvoriti prirodni volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Šiške spuštene sa strane

Kao što je spomenuto, Y2K najveći je izvor inspiracije za vašu frizuru: šiške zabačene sa strane još su jedan izgled iz ere koja je trenutno u trendu. Omiljena kod Heidi Klum i Lily Collins, ova frizura izgleda pomalo kao da je vjetar otpuhao u stranu, a posebno dobro stoji ako želite da vam šiške izrastu. Samo ćete ih htjeti popraviti s malo laka za kosu ili vam mogu nastaviti padati u oči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Pročitajte još