Ova boja će u 2024. biti veliki trend u uređenju interijera

Piše: I. H.

Foto: Living4media

Stručnjaci na području uređenja interijera donijeli su svoja predviđanja za trendove u 2024., a među njima je i jedna boja za koju nećete često čuti da vam neko kaže da mu je najdraža. No, ta topla i bogata boja može itekako dobro izgledati u prostoru, a zbog svoje neutralnosti izvrsno se kombinuje s drugim bojama.

 

Sive, bež i neutralne pastelne nijanse već su nekoliko godina na vrhu najpopularnijih boja kada je riječ o uređenju interijera i životnih prostora. To i ne čudi jer riječ je o bojama koje se lako uklapaju u svaki stil uređenja i bez problema se međusobno kombinuju.

No, u 2024. trendovi donose odmak od sive i drugih toliko popularnih tonova. Stručnjaci za uređenje interijera predviđaju da će smeđa biti veliki hit, pogotovo nijanse poput čokoladne i karamele.

Smeđa boja nastaje miješanjem žute, narančaste ili crvene s crnom ili sivom. Često se vidi u prirodi, drveću, tlu, boji ljudske kose, boji očiju i pigmentaciji kože. U interijeru može djelovati rustikalno, ali i vrlo moćno i elegantno, u zavisnosti od toga kakvu nijansu izaberete, prvenstveno svjetliju ili tamniju.

Odlučite li se za neki veći komad namještaja u smeđoj, poput garniture za sjedenje ili regala u dnevnom boravku, prijedlog je da u ostatku prostora bude što više bjeline ili drugih svijetlih tonova kako bi se stvorio što bolji sklad.

I detalji u smeđoj poput ukrasnih jastučića, lampe ili prekrivača unijet će u dom dašak topline i klasike, kao i ambijent prirode.

 

Izvor: zadovoljna.hr

Pročitajte još