Kako nositi crvene hulahopke: Donosimo inspiraciju po ugledu na trendseterice

Piše: L. K. P.

Da je crvena boja potpuno osvojila modni svijet več je dobro poznato, a trend nije izostavljen ni na jednom segmentu odjevnih komada. Ovaj mikrotrend zaživio je u posljednjim mjesecima 2023. godine, a očekuje se da nastavi i u istom maniru i u 2024. godini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daria, Стилист (@prohoda)

Boja ljubavi nerijetko se izbjegavala upravo zbog svoje jačine i ne previše lakog kombinovanja. Ipak, sada kada je na vrhu popularnosti, pojam “previše crvene boje” jednostavno više ne postoji. Ove zime, crvena boja nalazi se na svemu: tu su dugi vuneni kaputi, prekrasne rolke, , a zatim i čizme, salonke, torbice, ali i svi ostali asesoari. Međutim, jedan modni dodatak, posebno je osvojio sve stylish djevojke. Riječ je o hulakopkama, te kratkim čarapama koje su, pa, gotovo svuda oko nas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daria, Стилист (@prohoda)

Podaci s Google-a potvrđuju da je pretraga za pojmom “crvene hulahopke” dostigla svoj rekord.

Riječ je o boji koja omogućuje isticanje u masi, koja se potpuno razlikuje nude monokromatskog izdanja koje je već godinama u vrhu popularnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luke Meagher (@hautelemode)

Crvena zrači dodatnom energijom i samopouzdanjem, a dodatni hype daju i IT djevojke poput Hailey Bieber, Kendall Jenner i Pamele Anderson.

 

Pročitajte još