Kako savršeno stilizirati police u domu

Piše: L. K. P.

Uređenje doma ne mora biti nužno skupo. Donosimo nekoliko ideja da uštedite novac i usput stilizirate police koje mogu unijeti veliko osvježenje u vaše mjesto boravka. Iako se možda na prvu tako ne čini, oblikovanje polica može biti vrlo zastrašujući zadatak, bilo da imate malu kolekciju knjiga i predmeta ili ste ponosni vlasnik kutija i kutija sa sitnicama.

  1. Maknite nepotrebne stvari

Dobro uređena polica sadrži mnogo dodataka, ali ključ je da takvi predmeti imaju umjetnički izričaj i budu promišljeno odabrani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azra Magazin (@azramagazin)

  1. Kupujte promišljeno

Trgovine za uređenje doma divni su resursi dok opremate svoj prostor, ali nisu odgovor na vaše probleme sa stiliziranjem polica. Racionalno birajte svoje zanimljive komade umjesto da sve obavite u jednoj masovnoj kupovini na istom mjestu. Komadi koje odaberete ne moraju biti skupi.

 

  1. Razmišljajte izvan okvira

Svakako je najbitnije pa izaberete i postavite predmete koji podržavaju estetiku koja vama odgovara, šta god to bilo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HARUNA YOKOTA (@harunayokota)

  1. Obavezno uključite knjige

 

Ne želite da vaše ugradbene jedinice i police za knjige sadrže samo ukrasne predmete. Većina nas ima hrpe knjiga kojima je potreban dom—pa zašto ne biste postavili svoje omiljene naslove na svoje police.

  1. Budite kreativni

Ako odlučite prikazati hrpe knjiga na svojim policama, neka stvari izgledaju zanimljivo kreiranjem nekoliko vrsta aranžmana. Može biti primamljivo slagati knjige vodoravno u grupe od po tri na svakoj polici, jer je ova postavka često vizualno vrlo privlačna, ali nemojte se previše ponavljati.

 

  1. Unesite boje

 

Poželjno je upariti pribor i knjige iste boje, ovako je izgled polica oku privlačniji. Ako, na primjer, imate nekoliko plavih kutija za sitnice, stavite par na jednu policu, a ostatak na policu koja se nalazi dijagonalno.

 

  1. Poigrajte se s različitim tonovima

Ako jednostavno niste oduševljeni svojim čvrstim bijelim ugrađenim elementima obojite ih.

  1. Umjetnička djela

Umjetnička djela izgledaju prekrasno na policama; složite nekoliko komada uz hrpu knjiga i mirni ste.

 

  1. Preskočite previše porodičnih fotografija

 

Prikazivanje jedne ili dvije omiljene fotografije je sasvim dovoljno, ali općenito je najbolje da porodične fotografije spremite za drugi prostor u vašem domu umjesto da ih pustite da žive na vašim policama s knjigama.

  1. Imajte na umu težinu predmeta

 

Teži predmeti izgledaju najbolje kada su izloženi na donjim policama.

Pročitajte još