Ovu odjeću je najbolje kupovati na zimskom sniženju

Piše: I. H.

 

Obzirom da je u toku veliko sezonsko sniženje, ovo je prava prilika da za sebe pronađete dobre odjevne komade po nižim cijenama. Naravno, važno je kupovati promišljeno kako ne biste napravili lošu investiciju, a pri odabiru komada koji su isplativi mogu vam pomoći savjeti modnih urednica. Šta one kupuju na sniženjima pročitajte u nastavku.

 

 

  1. Komadi od kvalitetnijih materijala

 

Odjeća napravljena od kvalitetnijih materijala dugoročno je bolja investicija jer duže traje. Svila, kašmir, lan i različite vrste čiste vune samo su dio materijala koji su na glasu kao vrlo cijenjeni. Očekivano, odjeća od tih materijala najčešće je znatno skuplja od, primjerice, trendovskih poliesterskih komada. Ako u svoju garderobu želite uvrstiti takav komad, definitivno se isplati čekati sezonsko sniženje.

 

  1. Klasičan kaput i sako

 

U pitanju su odjevni komadi koje ne mijenjamo često i kada ih kupujemo očekujemo da ćemo ih nositi godinama. Umjesto kupovine jeftinijih modela po punoj cijeni, isplativije je pričekati sniženje te potom kvalitetniji kaput ili sako nabaviti po sniženoj cijeni. Bezvremenski komadi generalno su oni zbog kojih s veseljem iščekujemo sniženja, a kaputi i sakoi definitivno su među najtraženijim kada su u pitanju zimska sniženja.

 

  1. Kvalitetniji osnovni pamučni komadi

 

Umjesto brzo poderivog jeftinog pamuka, na sniženju možete uhvatiti kvalitetnije varijante osnovnih pamučnih komada. Primjerice, bijela majica kratkih rukava pravi je klasik i uvijek se isplati imati nekoliko komada u ormaru. Isto vrijedi i za bezvremenske majice na pruge s kojima tako lako postižemo efekt francuskog chica. Također, ne zaboravite na kvalitetnije pamučne trenerke.

 

  1. Jednosezonski hit-komadi

 

Ne, nikako po punoj cijeni ne kupujte onaj komad za koji odmah znate da ga nećete često nositi. Impulsivnu kupnju trendovskih jednosezonskih odjevnih komada bolje je odraditi tokom sezone sniženja jer onda nećete previše žaliti zbog svoje investicije ako se na kraju ispostavi da ipak niste zadovoljni odabranim.

 

Izvor: zadovoljna.hr

 

Pročitajte još