Ovo je idealna frizura ako želite promjenu, a niste spremni na kratki bob

Piše: I. H.

 

Stručnjaci za kosu ovakvu vrstu boba nazivaju ‘sigurnom’ dužinom jer se kosa i dalje može svezati u rep. On će možda biti kratak, no imate rješenje za dane kad pranje kose nije u planu.

 

Izduženi bob, odnosno bob dužine do ključne kosti, frizura je koja nikad neće izaći iz mode. Riječ je o favoritu kod djevojaka koje razmišljaju o šišanju, ali i dalje nisu spremne za ultra-kratku frizuru, poput boba dužine do linije čeljusti. Izduženi bob idealno je rješenje za one koji puštaju kosu, ali i za one koji razmišljaju o šišanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Prošle godine, dok su mnogi frizerski saloni bili zatvoreni, ultra-ležerna, izrasla kosa postala je trend, a sada kad smo se već navikli na tako casual stiliziranu kosu, pokazalo se kako izgleda baš cool. Odlična je i uz minimalno truda pa je dovoljno tek osušiti na zraku. Kod boba dužine do ključne kosti, na prvo mjesto dolazi njegova svestranost jer ga možete nositi u valovima, isfeniranog, osušenog na svježem zraku, u repu, sa šiškama… Rijetko koja frizura ima toliko mogućnosti stiliziranja.

Sjajan je izbor za sve koji razmišljaju o šišanju jer nije velika razlika u odnosu na dugu kosu s obzirom na to da je i dalje možete stilizirati u rep ili punđu, a u kratkom vremenu, ako vam se ne svidi, kosa će opet narasti na ‘staru’ dužinu, piše Glamour, a prenosi Diva.

 

Ako razmišljate o ovakvoj promjeni, a ne znate tačno u kojem biste smjeru išli, porazgovarajte s frizerom o opciji boba A-kroja, zatim slojevitoj verziji, bobu dužine do ramena, valovitom ili kovrčavom bobu, kao i o opciji sa šiškama. Kako smo i ranije pisali, frizeri ovakvu vrstu boba nazivaju ‘sigurnom’ dužinom jer se kosa i dalje može svezati u rep. On će možda biti kratak, no imate rješenje za dane kad pranje kose nije u planu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Wood (@cwoodhair)

– Bob dužine do ključne kosti ima svestranost duge kose, o u njemu se i dalje vidi utjecaj običnog boba i njegov chic prizvuk – rekli su stručnjaci, a primijetili smo da ovakvu frizuru vole i mnoge poznate dame poput Alexe Chung, Brie Larson, Reese Witherspoon, Rose Byrne i Julije Roberts.

Pročitajte još