Voljeli je ili mrzili: Plava sjena se vraća u punom sjaju

Piše: L. K. P.

Beauty trendovi za 2024. najavljuju hrabrije makeup lookove. To se posebno odnosi na odvažne boje sjena u srebrnoj i plavoj boji. Za razliku od sredine 2000-tih kada su dominirali lookovi s puno prijelaza i boja, posljednji trendovi vratili su mono sjene u prvi plan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Films🍒 (@goldenfilmz)

Osim na društvenih mreža, Pinterest je također predvidio povratak plave boje u makeup svijet. Blue Beauty trend opisali su kao povratak šminke u akvamarine boji.

‘U 2024. generacija Z i milenijalci pretraživat će “plavi glam make-up” i “pastelno plavu sjenu”. Najbolji dio? Ova plava nijansa izgleda upečatljivo na svim tonovima kože.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Plava sjena prvi put je postalo popularno u 60-ima, a nekoliko puta u različitim desetljećima vraćalo se među goruće trendove. Na prijelazu iz 90-ih u 2000. ovaj look je izazivao najviše podvojenih reakcija pa tako i danas neki obožavaju ovaj look, dok ga drugi ne mogu smisliti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pop culture (@thatillusivelife)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @_emmjaay

Bez obzira kojoj skupini pripadali, ovo je beauty trend koji će obilježiti barem početak ove godine. Općenito, metalik je trend koji je pokorio nekoliko različitih sfera od mode pa sve do interijera, a hladno plavo sjajilo izvrsno se uklapa u tu estetiku. U paketu s plavom sjenom dolaze i plavi eyelineri i maskare za dramatičan efekt. U nastavku možete vidjeli nekoliko inspirativnih načina kako uz baršunastu podlogu i neutralne usne isfurati ovu obožavanu ili omraženu boju sjene.

Pročitajte još