Romantična pećina u Mađarskoj: Tu se možete ugrijati kada temperature padnu

Piše: L. K. P.

Za savršenu fotografiju i provod za pamćenje mnogi odlaze na daleke i razvikane svjetske destinacije, ali u našem se susjedstvu skrivaju čarobna mjesta koja dosita vrijedi posjetiti. Jedno od njih je bajkovito jezero pećina Tapolca u Mađarskoj.

Tapolca je gradić smješten u zapadnom dijelu Mađarske, u blizini jezera Balaton i odličan je izbor za sve ljude željne romantike pa će se posebno svidjeti parovima, ali i svima onima koji uživaju u prizorima kakve može stvoriti samo priroda.

Mjesto je poznato po pećinskom sustavu, a moguće ga je razgledati brodom kojim upravljate -sami.

Iako se ovo bajkovito mjesto čini kao ljetna destinacija, iz njihove turističke agencije su nam napomenuli da je u pećini temperatura konstantna – od 15 do 20 stepeni pa je ona savršena za razgledavanje tokom zime, jer se ondje posjetitelji zapravo mogu ugrijati.

Osim što ćete ondje napraviti genijalne fotografije za društvene mreže, poznato je da je pećinski zrak odličan za liječenje respiratornih problema pa bi ovaj izlet mogao postati i malena terapija, posebno u vrijeme prehlada.

Grad također ima nekoliko termalnih kupki, parkova i rekreacijskih sadržaja na otvorenom, što ga čini popularnim odredištem za turiste koji se žele opustiti i uživati u prirodi.

Tapolca je poznata i po svojoj vinskoj kulturi, s brojnim vinogradima i vinarijama smještenim u okolnim brežuljcima pa će oduševiti i ljubitelje dobre kapljice.

Zadnjih je nekoliko godina čarobna pećina postala popularno turističko odredište pa je preporuka unaprijed rezervirati termin.

Pročitajte još