Probajte desetodnevnu dijetu koju prakticira J.Lo

Piše: L. K. P.

Gdje god se Jennifer Lopez pojavi, rijetki su oni koji neće primjetiti njenu vitku liniju i formu na kojoj joj zavide i dvostruko mlađe djevojke.

Kako izgleda dijeta Jennifer Lopez „bez ugljikohidrata i bez šećera“?

Radi se o ishrani koja se provodi u kratkom trajanju (u ovom slučaju 10 dana) ali koja je puno restriktivnija od mnogima već prilično restriktivne ketogene ishrane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Naime, u ketogenoj ishrani je dozvoljen mali unos ugljikohidrata (do 50 g na dan) dok je kod ove dijete poznate pjevačice i glumice taj unos sveden na 0.

Hrana koju izbjegava:

Šećeri: Šećer je tehnički ugljikohidrat i samim time je izbačen iz prehrane bez ugljikohidrata.

Rafinirane žitarice: To uključuje žitarice poput pšenice, riže, ječma i raži zajedno s prerađenim proizvodima poput tjestenine i kruha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Mahunarke: Ovisno o vašim ciljevima. Ako ovu prehranu koristite za mršavljenje, trebali biste ih izbaciti iz prehrane.

Pakirana prerađena hrana: gotova hrana

Hidrogenizirana ulja: margarin i sve namirnice koje ga zadrže, poput lisnatih tijesta

Škrobasto povrće: to uključuje namirnice poput krompira, graška ili kukuruza.

Alkohol: prema nekim smjernicama dopuštena su neka suha vina ili tekile. U osnovi, na vama je izbor.

Hrana koju konzumira:

Meso: Posebno nemasno meso poput puretine, piletine, janjetine i divljači.

Riba: Losos, škampi, bakalar, rakovi, pa čak i sardine dobra su opcija.

Jaja: Cijela jaja su zdrava i takvima ih se savjetuje konzumirati

Povrće: budite sigurni da birate opcije s malo škroba! Lisnato zeleno povrće, kupusasto povrće, tikvice, gljive i i slično povrće.

Voće: Isto kao i kod povrća, važno je dati prednost voću koje ima niži udio ugljikohidrata. Prednost imaju kokos i avokado koji također sadrže zdrave masti, a možete uzeti i manje količine borovnica, kupina ili jagoda.

Orašasti plodovi i sjemenke: birajte bademe, sjemenke bundeve ili pistacije, jer imaju manji udio ugljikohidrata od recimo indijskih oraščića.

Mliječni proizvodi: izbjegavajte one koji imaju oznaku „low-fat“, već birajte što prirodnije varijante.

Ulja i masti: prednost se daje kokosovom i maslinovom ulju, ali možete koristiti i maslac i ghee te svinjsku mast.

Sada, kada imate popis namirnica koje smijete i koje ne smijete jesti, važno je da imate na umu da je ove obroke najbolje unaprijed isplanirati. Također, možete koristiti različite „zero carb“ umake i preljeve kojima možete začiniti salatu ili obogatiti primjerice svoje no-carb palačinke.

Pročitajte još