Nenadmašan zimski stil princeze Diane vječni izvor inspiracije

Piše: L. K. P.

S neponovljivom elegancijom i gracioznošću, princeza Diana bila je prava modna ikona. Posebno tokom zimskih mjeseci kada je njen stil zaista zasjao i privukao sve poglede.

Uz kombinaciju sofisticiranosti i praktičnosti, Diana je stvorila garderobu koja savršeno spaja klasične krojeve sa savremenim trendovima, postavljajući visoki standard za zimsku modu.

Dianin izbor tople outerwear odjeće bio je simbol njenog sofisticiranog ukusa. Često ju se viđalo u kaputima skrojenim po mjeri i izrađenim od luksuznih materijala poput kašmira ili vune, ukrašenim chic detaljima poput predimenzioniranih ovratnika, upadljivih gumbi i naglašenih ramena. U Dianinoj kolekciji kaputa bili su komadi različitih duljina, od onih do koljena do raskošnih dugačkih kaputa koji su besprijekorno pristajali njezinoj figuri i grijali je u hladnim danima. Kao prava modna ikona, nije se bojala koristiti upadljive boje i printove te je često fokus outfita stavljala na sami kaput, dok je ostatak kombinacije držala klasičnim, ali nepredvidljivim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Who What Wear UK (@whowhatwear.uk)

Za svečane prilike, princeza Diana je nosila odjeću koja je bila ništa manje nego kraljevska. Preferirala je elegantne večernje haljine u nijansama dragog kamenja poput safirno plave, smaragdno zelene i rubin crvene, često ukrašene složenim vezenjem, čipkom ili šljokicama. Te haljine su zračile sofisticiranošću i gracioznošću, hvatajući suštinu sezone dok su istovremeno isticali njezin besprijekoran modni ukus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Repeller (@repeller)

Njeni ležerni zimski lookovi bili su jednako sofisticirani. Bez puno truda je kombinirala udobne dolčevite ili prevelike džempere s hlačama visokog struka ili trapericama mom kroja. Dianin talent za slojevito odijevanje i ovdje je došao do izražaja, stvarajući besprijekorne kombinacije s prevelikim blejzerima ili upadljivim šalovima koji su dodavali dubinu i dimenziju njezinim zimskim kombinacijama. Dodaci su bili neizostavan dio Dianinog zimskog stila. Često se kitila perlama ili dijamantima, dodajući dašak glamura svojim kombinacijama. Šeširi i beretke bili su među njenim karakterističnim modnim dodacima tijekom hladnijih mjeseci, upotpunjujući njezin izgled dok su istovremeno pružali toplinu.

Dianino modno naslijeđe i danas utječe na savremenu modu jer njene beskrajno elegantne zimske kombinacije služe kao vječni izvor inspiracije za one koji traže savršenu kombinaciju sofisticiranosti, praktičnosti i elegancije tokom hladne sezone. Njena sposobnost da bez napora balansira formalna kraljevska odijela i opuštene, ali elegantne svakodnevne komade, utvrđuje njenu titulu vječne modne ikone.

Pročitajte još