Zavirite u kuću iz filma “Vrag nosi Pradu” koja je prodata za više od 26 miliona dolara

Piše: L. K. P.

Gradska kuća sa šest spratova u uglednoj njujorškoj četvrti Upper East Side na Manhattanu prodata je za nešto više od 26 miliona eura nepoznatom kupcu.

Kuća od 12.000 kvadratnih metara može se pohvaliti sa sedam spavaćih soba, ukupno 10 kupaonica, nekoliko vanjskih prostora i prilično poznatom poviješću.

Ljubitelji filma prepoznali su da je gradska kuća bila dom Mirande Priestly, urednice prestižnog modnog časopisa u filmu “Vrag nosi Pradu”. Ulogu je u filmu iz 2006. tumačila Oscarom nagrađena glumica Meryl Streep i mnogima je jedan od omiljenih modnih filmova svih vremena.

Ako ste gledali film, prepoznat ćete i poznato stubište iz scene kada je protagonistica Andy Sachs, koju je glumila Anne Hathaway, imala zadatak u kući svoje šefice ostaviti “knjigu”.

Gradska kuća izvorno je izgrađena 1907., a renovirana 2005., samo godinu dana prije nego što je “Vrag nosi Pradu” došao u kina. Stil kuće opisan je kao “neo-talijanski renesansni stil”.

Objekt također ima krovno igralište za košarku s krovnim prozorom, jacuzzi i kućnu teretanu premda nam je teško zamisliti Mirandu Priestly kako igra košarku ili sjedi u jacuzziju na terasi.

Dok je unutrašnjost kuće uglavnom bijela, postoji nekoliko plavih akcenta što dosta podsjeća na scenu između Andy i Mirande oko plavog džempera.

Osim kultnim filmom, sljedeći vlasnik kuće moći će se pohvaliti i poznatim susjedima. Naime, novinarka i aktivistkinja Gloria Steinem živi odmah preko puta.

Pročitajte još