Zaboravite na crne čizme: Ovi modeli zaludili su modni svijet

Piše: L. K. P.

Crne čizme suvereno su pokorile modnu scenu protekle jeseni, međutim u nadolazećim mjesecima mogle bi ustupiti status najpoželjnije obuće efektnim statement komadima.

Kaubojske, bajkerske ili jednostavne elegantne crne visoke čizme u trenu su postale must have obuća proteklih mjeseci, no čini se da se modni svijet pomalo zasitio ovakvog igranja na sigurno.

Tu na scenu stupaju efektni modeli čizama s geometrijskim i životinjskim printom, koji su hrabra opcija, ali sjajna alternativa za sve one željne promjene i noviteta u svojoj modnoj kolekciji.

Na modnim revijama jesen-zima 2023.-2024. pistama su vladali bezbrojni novi printovi i uzorci, svi u nadi da će se popeti na vrh naših modnih želja za sezonu.

Neki od njih su se istakli: cvjetovi, tačkice, tartan ili print pitona, kao na modnoj reviji Fendija, geometrijski oblici Febena te čak i apstraktni detalji, koje donosi Ahwulalia – samo su dio sveobuhvatne ponude novog trenda čizama.

Da je riječ o pravim statement komadima, pokazale su i trendseterice. Emily Ratajkowski nosila je Jimmy Choo čizme na pruge preko uskih traperica uz croppanu majicu i dugačak kaput, dok je u drugoj prilici lijepa manekenka birala zebrasti uzorak u kombinaciji s narančastim balonerom. Da je posve zaluđena ovim stilom, Ratajkowski je pokazala trećim stajlingom noseći šarene čizme Bottega Venete.

Kendall Jenner zablistala u žuto-crnim prugastim visokim čizmama nošenim na šarmantnu traper haljinu, Irina Shayk je na kožne hlačice nosila visoki model leopard uzorka, a Hailey Bieber zablistala je u narančastim čizmama s crnim prugama koje su se protezale visoko iznad koljena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittany Haftmann (@brittshayknews)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Iako je potrebna doza hrabrosti da biste u svakodnevne stajlinge ubacili ovaj stil, prema svemu sudeći, riječ je o trendu koji će nas vjerno pratiti idućih mjeseci – bar kada je riječ o outfitima trendseterica.

Pročitajte još