Od Esmeralde do Marisol: Evo gdje su i kako izgledaju slavne glumice španskih i meksičkih sapunica

Piše: L. K. P.

Devedesetih godina meksičke sapunice zaludile su svijet. Nema osobe koja nije progovorila bar nekoliko riječi na španskom uz popularne meksičke i španske sapunice koje su nas svojevremeno prikovale za male ekrane.

Gledali smo “Esmeraldu”, “Rubi” i “Tajnu čokolade”, a svaka od tih serija svoje je glavne junakinje lansirala među zvijezde i donijela im slavu.

Neke od njih i nastavile su glumiti u sapunicama, neke su se probile na američko tržište, a neke grade pjevačku karijeru. Evo gdje su danas slavne glumice iz popularnih telenovela, kako izgledaju i šta rade.

 

Barbara Mori – “Rubi”

Meksička glumica i manekenka Barbara Mori glumila je lik “zločeste djevojke” Rubi u istoimenoj seriji koja se snimala davne 2004. godine. Ova zavodnica crne kose danas ima 45 godine, a izgleda bolje nego ikad. Ipak, život je nije mazio, nakon uspjeha u sapunici okrenula se filmu, a karijeru joj je usporio rak dojke koji joj je dijagnosticiran 2007. godine. Zanimljivo je i da je u dobi od samo 39 godina postala baka, a svog sina rodila je kad joj je bilo samo 19 godina.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Mori (@delamori)

Leticia Calderon – “Esmeralda”

Meksičku glumicu Leticiju Calderon pamtimo po ulogama u brojnim telenovelama – nekada je glumila zlicu, nekada dobricu, no bez sumnje je najviše ostala zapamćena po ulozi Esmeralde iz istoimene serije koja je snimljena 1997. Ta je uloga lansirala među zvijezde, a nakon toga postala je popularna širom svijeta i etablirala se kao uspješna glumica te osvojila brojne nagrade.

Elizabeth Gutiérrez – “Drugo lice”

Nema osobe koja nije gledala seriju “Drugo lice” u kojoj je glumila Elizabeth Gutiérrez, slavna meksičko-američka glumica i model. Ta joj je serija donijela veliku slavu, a ubrzo se udala i za velikog zavodnika, glumca Williama Levyja. Ipak, posljednjih je godina u centru pažnje, i to ne zbog svojih uloga, već zbog uskoro bivšeg muža, koji je prevario s više od 80 žena.

Marlene Favela – “Protiv vjetra i oluje”

Meksičku glumicu Marlene Favelu proslavila je uloga Natalije Rios u seriji “Protiv vjetra i oluje”, snimljenoj sada već davne 2005. godine. Osim nje, glumica se pojavila u još nekoliko poznatih meksičkih telenovela, poput “Rubi” i “Između ljubavi i mržnje”, a danas i dalje glumi u telenovelama te se pojavila kao gostujuća glumica u američkoj hit seriji “Djevica Jane”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marlene Favela (@marlenefavela)

Erika Buenfil – “Marisol”

Kraj devedesetih obilježila je meksička telenovela “Marisol”, u kojoj glavnu ulogu tumači poznata meksička glumica i pjevačica Erika Buenfil. I prije ove uloge već je bila vrlo poznata, a nakon nje ostvarila je još nekoliko značajnih uloga i osvojila brojne nagrade. U međuvremenu je snimila i tri muzička albuma, a povremeno nastupa i u pozorištima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erika buenfil (@erikabuenfil50)

Génesis Rodríguez – “Tajna čokolade”

Svi smo gledali “Tajnu čokolade” kada se 2007. godine počela prikazivati, a upravo u njoj glavnu ulogu tumači Génesis Rodríguez, kubansko-venezulansko-američka glumica koja ima i zavidnu holivudsku karijeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TLNOVELASYMEX🎭 (@tlnovelasymex)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Genesis Rodriguez (@genirodriguez)

Sandra Echeverria – “Marina”

Uloga Marine u istoimenoj seriji iz 2006. pripala je meksičkoj pjevačici i glumici Sandri Echeverriji, koja je, osim što je glumila, i otpjevala i uvodnu pjesmu telenovele, a nakon nje pojavila se i u seriji “Klon”. Osim glumačke, ima i zavidnu pjevačku karijeru.

Gabriela Spanic – “Otimačica”

Gabriela Spanic, venezuelanska glumica najpoznatija je po ulogama u latinoameričkim telenovelama, poput “Otimačice”, gdje je tumačila uloge Pauline i Paole, dviju žena koje si fizički sliče, ali su u potpunosti drugačije. Ta joj je serija donijela najveći uspjeh, a nakon nje odigrala je tek nekoliko uloga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Spanic (@gabbyspancanalviva)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Spanic (@gabyspanictv)

Pročitajte još