Efekat liftinga bez plastičnih operacija: Šminkerka otkrila trik koji briše godine sa lica, žene će ga obožavati

Piše: L. B.

Danas se mnoge žene radije okreću plastičnim operacijama i nekim izazovnim kozmetičkim tretmanima kako bi zadržale ljepotu i nekako zaustavile starenje. Činjenica je da se godine ne mogu zaustaviti, ali ipak možemo utjecati na to da što duže održimo svježinu i sjaj kože. Jedna šminkerka odlučila je da sa damama na TikToku podjeli savjete kako neke kozmetičke tehnike u njenom slučaju rade za nju iomogućavaju trenutni lifting lica bez operacije.

Demonstrirala je tehniku šminkanja koju praktikuje, želeći da pokaže ženama kako da prikriju znakove starenja i sve čime nisu zadovoljne na svom licu.

– Kao 47-godišnji šminker koji je godinama proučavao portret, sjenke stvaraju efekat starenja. I to je samo život. To je ono što jeste. Ali ovdje možemo nekako prkositi gravitaciji tako što ćemo uraditi nekoliko stvari.- dodala je ona.

Ona je nanijela korektor oko lica u trouglastim oblicima i napravila potpuno novi efekat. Posebno je to uradila na onim mestima na kojima mogu da stvore senke ili udubljenja. Nije zaobišla ni područja koja većina žena želi da “izvuče” ili recimo podignete oko.

@ericataylor2347 Mature skin lift #facelift #contour #makeupover40 #makeupover50 #makeuphacks #makeuplift #makeuphacksforbeginners #matureskin #matureskinmakeup #matureskintips #dosanddonts ♬ original sound – Erica Taylor

 

Iako su udubljenja na pojedinim dijelovima lica sasvim prirodan dio procesa starenja, možemo ih sakriti. Taylor je navela da se to posebno odnosi na sljepoočnice ili očne duplje.

Kada je završila sa nanošenjem šminke  ona je pokazala krajnji efekat. Nakon što je trouglićima ispunila nepravilnosti na licu, zaokružila je sve ružičastim puderom za matiranje lica. Mnoge žene su bile oduševljene njenim savjetima pa su joj zahvalile na savjetima.

Na kraju je Erika pokazala kako izgleda ta strana lica koju je našminkala otkrivši  evidentnu razliku. Mnoge korisnice mreže su joj se zahvalile na podjeljenim dragocijenim savjetima za koje vjeruju da će im biti od velike pomoći i da će im podići samopouzdanje u zrelim godinama.

Pročitajte još