Trendseterice savjetuju: Evo kako da ove zime nosite omiljena pletiva

Piše: I. H.

 

Ako postoji jedan odjevni predmet koji je simbol zime i hladnoće, onda su to topla pletiva. Neodoljivo mekani i izrazito svestrani, mnogima su najdraži komad koji se rado nosi od jutra do mraka.

 

No, početkom nove godine polako se mijenjaju i stilovi u nošenju omiljenih džempera, a trendseterice su već pokazale koji su puloveri in, a koji out.

 

In: Kabelsko pletivo

Out: Rebrasto pletivo

Tzv. kabelska pletiva nezaobilazna su u ovoj zimskoj sezoni – naročito u krem ​​tonovima. Riječ je o finom pletenju nalik na pletenice koje se svojim dizajnom savršeno uklapa u stil nošenja predimenzionirane odjeće, cargo pantalona i chunky patika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANNA WINTER (@annawntr)

 

Često dolazi i kao dugi pulover koji oni hrabriji mogu nositi kao haljinu te u kombinaciji s visokim čizmama kreirati zavodljivu kombinaciju koja će garantirano privlačiti poglede.

 

 

In: Gola ramena

Out: Izrez u obliku srca

Srcoliki izrezi na puloverima definitivno su šarmantni i ženstveni, ali u narednim mjesecima zamijenit će ih senzualni komadi spuštenih rukava i golih ramena. Stil koji je bio popularan 2000-ih sada nam se vraća u punom sjaju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)

 

In: Okrugli izrez

Out: V izrez

Ako vam gola ramena nisu naročito poželjna opcija (posebno po zimskoj hladnoći), više bi vam se mogli svidjeti trendi puloveri okruglog izreza. Trendseterice ih najčešće nose u chic sivoj boji, a nerijetko im posluže i kao modni dodatak prebačen preko ramena.

Ono što u 2024. godini više neće biti toliko poželjno su pletiva V izreza te ustupaju mjesto oblim siluetama.

 

In: Pulover s ukrasima

Out: Pulover sa sjajnim nitima

Nošenje pulovera na zabave nikad nije bila posebno poželjna opcija, no ove zime stižu nam toliko neodoljivi modeli da ćete ih rado nositi čak i na svečanije događaje. Riječ je o puloverima s ukrasima poput perlica, cirkona ili blještavih vezica, a zamijenit će dosad jako popularne modele sa sjajnim nitima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Li (@himichelleli)

 

In: Rozo pletivo

Out: Dopaminsko pletivo

Dopaminsko odijevanje zaludilo je modni svijet prošle sezone jesen-zima, no 2024. prevladavaju pastelne i neutralne nijanse. Ljubiteljice raznobojnih pulovera mogle bi se zaljubiti u novi trend – pletivo u baby rozoj, boji koja zamjenjuje jarke nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire)

Pročitajte još