Široke farmerice postaju passe: Na modnu scenu vraćaju se omiljeni modeli

Piše: I. H.

Uske farmerice koje nose brojne trendseterice i diktatorice trendova, ove godine se ponovo vraćaju na velika vrata modne industrije.

Farmerice jesu vječan hit, ali imaju mnogo lica. Nakon vladavine širokih nogavica na red su došle slim farmerice, a vraćaju se i nameću kao ultimativni trend početkom 2024.

Ovaj modni trend nestao je iz ormara i stajlinga još prije desetak godina, no omiljeni model legendarne Kate Moss postepeno opet dolazi u prvi plan i nudi mnogo više pripijene siluete. Ovaj novo-stari trend već su prihvatile vodeće trendseterice, poput Belle Hadid i Emily Ratajkowski, a osvojio je i modne piste.

 

Slim farmerice na modnim pistama

Što se tiče modnih revija s kolekcijama za proljeće/ljeto 2024., Ralph Lauren otkriva uski kroj s cvjetnim uzorcima u kombinaciji s pripijenom sako jaknom, a koji uključuje brojne detalje, dajući mu istovremeno dječačku i romantičnu estetiku. Coperni se pak odlučio za hrabru siluetu birajući klasičnu boju i pročišćen dizajn s košuljom koja kombinira farmer i prozirnost.

 

Kako nositi i kombinirati slim farmerice ove godine?

Bella Hadid odlučila se za slim plave farmerice u kombinaciji s džemperom V izreza u istom tonu i crnim sakoom.

 

Njezina sestra Gigi Hadid također ih nosi, ali u tamnoj varijanti, a za izlazak u New Yorku kombinira ih s kaputom s uzorkom tartana i Pradinom torbom Barrel.

S druge strane, Kendall Jenner odlučila se za jednostavnost upotpunjujući uske crne farmerice smeđom traper jaknom, tamnim mokasinkama i elegantnom dizajnerskom torbom Margaux brenda The Row.

Elsa Hosk bila je velika inspiracija u total jeans stajlingu, upotpunjenom smeđim šavovima te u kombinaciji s gležnjačama i torbom u boji karamele.

Emily Ratajkowski prigrlila je taj trend i nosi ga uz visoke čizme s prugastim printom i predimenzionirani kaput ili, u ležernijem izdanju, s parom tenisica New Balance i vunenim čarapama.

Hailey Bieber pokazala je jednostavan stajling u slim farmericama svijetlih tonova u kombinaciji s predimenzioniranom kožnom bomber jaknom i zelenom torbom.

Dua Lipa svoje crne skinny farmerice podigla je pak tamnim oversized balonerom, plavom prugastom rugby polo majicom i crnom torbom.

 

 

Izvor: tportal

 

Pročitajte još