Trikovi koje bi trebala znati svaka žena koja nosi najlonke

Piše: L. K. P.

Najlonke različite debljine su sastavni dio ženske garderobe. No njihov jedini, ali istovremeno najveći problem, jest vrlo kratak vijek trajanja. Dovoljan je samo jedan pogrešan pokret i najlonke pucaju. Kako bi u budućnosti spretno izbjegla ovaj problem i sačuvala novce otkrivamo mali trik. Nove najlonke namoči u vodu i dobro ih ocijedi. Zatim ih stavi u plastičnu vrećicu i ostavi ih preko noći u hladnjaku. Sljedeći dan ih izvadi i ostavi da se osuše na sobnoj temperaturi. Trik trebate primijeniti samo jednom na svim najlonkama.

Prije nego ih odjeneš, ruke i noge namaži losionom kako bi bile glatke i kako bi se hulahopke lijepo klizile po njima. Također je dobro skinuti sav nakit kako se ne bi oštetile. Kako bi ih lakše obukla, pažljivo ih ‘zamotaje’ s bokova do prstiju, svaku nogavicu posebno. Nikako nemoj žuriti polako ih povuci kako se ne bi poderale.

Kako spriječiti da ne klize prema dolje?

Još jedan njihov problem je taj što nikako ne ostaju na svom mjestu te ih je stalno potrebno popravljati i vući prema gore. Prva stvar na koju moraš obratiti pažnju prilikom kupnje hulahopki je da su dovoljno duge, ne samo široke. Ako su hulahopke prekratke, sasvim je očekivano da će ti skliznuti dolje, posebno tokom hodanja.

Druga stvar koju možeš učiniti kako bi ostale na svom mjestu je oblačenje dodatnog donjeg rublja preko već obučenih hulahopki, koje će ih držati na mjestu. Možda će ti u početku biti neobično nositi dva komada donjeg rublja, ali ako odabereš tanke pamučne komade, neće se primijetiti ispod odjeće, a zimi ti sigurno neće biti hladno. Vrlo učinkovit način sprječavanja klizanja hulahopki pokazalo se i kupnja jedan broj većih. Nakon što ih odjeneš još jednom ih dobro povuci prema gore na stražnjoj strani bedara.

Pročitajte još