Gibson: Nikad nikog u životu nisam diskriminisao

Piše: Redakcija

Legendarni glumac i reditelj Mel Gibson uhapšen je 2006. zbog vožnje u pijanom stanju i transkript njegovog razgovora s policajcima otkriva niz antisemitskih uvreda koje im je Gibson uputio, uključujući njegovo uvjerenje da su “Jevreji odgovorni za sve ratove na svijetu”.

Tokom promocije novog filma “Hacksaw Ridge”, Gibson je za “Variety” rekao da je riječ o nesretnom sticaju okolnosti.

“Bio sam bijesan i uhapšen. Snimio me je ilegalno beskrupulozni policajac koji nikad nije osuđen za taj zločin. Onda je to objavio i zgrnuo profit, kao i članovi… pa, nazvat ćemo ih medijima. Dakle, nije bilo fer. Pretpostavljam da ja, imajući u vidu ko sam, nikad ne smijem da imam nervni slom”, rekao je Gibson.

Od tada se Gibsonova karijera našla u problemu, a glumac je napustio agenciju koja je do tada brinula o njegovim angažmanima i imao je sve manje uloga. On smatra da to nije bio pravedan razvoj događaja.

“Nikad nisam diskriminisao bilo koga niti učinio išta što bi doprinijelo takvoj reputaciji”, rekao je on. “Da se zbog jedne epizode na zadnjem sjedištu policijskog auta poslije osam duplih tekila sudi o mom radu, životnom radu i uvjerenjima, kao i svemu što sam njegovao cijelog života, zaista nije fer.”

On je dobio odlične kritike za posljednji film i djeluje da se na scenu vratio u velikom stilu.

“Deset godina je proletjelo. Dobro se osjećam. Trijezan sam i sve to i za mene je to maglovita prošlost. Ali drugi to ne zaboravljaju, što mi je pomalo iritantno, jer ne razumijem zašto je to poslije deset godina tema. Naravno, da sam zaista ono što oni kažu da jesam, neko ko mrzi, bilo bi nekih dokaza negdje”, kazao je Gibson.

Pročitajte još