Penzionerka ostavlja 2,6 miliona eura ljubimcima, umjesto djeci: Neke stvari prosto ne može da im oprosti

Piše: L. B.

Pixabay

Jedna starija Kineskinja odlučila je da ostavi svoje bogatstvo od 20 miliona juana (oko 2,6 miliona eura) svojim mačkama i psima, tvrdeći da su oni uvijek bili tu za nju, za razliku od njeno troje djece, piše South China Morning Post (SCMP).

Starica je napravila svoj prvi testament prije nekoliko godina, podijelivši svu svoju imovinu na troje dece, ali je nedavno promijenila mišljenje nakon što je njeno potomstvo navodno zanemarilo. Tvrdi da je njena djeca nikada nisu posjećivala, niti se brinula o njoj kada je bila bolesna, i da je rijetko kontaktiraju, pa je odlučila da svu svoju imovinu prepusti jedinim stvorenjima koja je nikad nisu izdala.

Neimenovana imućna gospođa iz Šangaja je već promijenila testament da bude u skladu sa njenom željom da sav novac bude upotrebljen za brigu o njenim ljubimcima i njihovom potomstvu nakon njene smrti.

Na nesreću žene, koja se preziva Liu, kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno svojim ljubimcima. Međutim, nakon konsultacije sa advokatom, Liu je pronašla rješenje tako što je imenovala veterinarsku kliniku za administratora svog bogatstva. Također je toj ustanovi povjerila brigu o svojim voljenim ljubimcima.

Priča starije žene dirnula je srca miliona u Kini, od kojih se većina saosjećala sa njenom situacijom. Odanost roditeljima je jako krupna stvar u kulturi ove zemlje i djeca koja zanemare roditelje u starosti mogu biti kažnjena po zakonu.

Pročitajte još