Ko je Nataša, lična asistentica Kate Middleton?

Piše: L. B.

Princeza od Walesa otpuštena je s londonske klinike u Maryleboneu nakon 14 dana boravka nakon planirane operacije abdomena 16. januara. 41-godišnjakinja nastavit će svoj oporavak kod kuće u Windsoru, uz puno ljudi koji će pomoći princezi da se potpuno oporavi.

Osim njenog supruga princa Williama i njenih roditelja, Carole i Michaela Middletona, jedna osoba koja će sigurno biti ključna u pomaganju princezi Kate u nadolazećim mjesecima je njena lična asistentica – i prijateljica – Natasha Archer.

Gospođa Archer, koja je i sama majka, počela je raditi za princezu Kate 2007. i bila je pri ruci u mnogim njenim važnim prilikama kao što je rođenje sve troje njene djece.

Natashina glavna uloga je Katein PA, ali također je poznato da pomaže Kate kao njen ‘savjetnik za stil’ posljednjih godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aslı Watson (@call_me_mumsy)

U 2014. pojavile su se glasine da je pokojna kraljica tražila od Kate da izgleda “kraljevskije” na svojoj turneji po Australiji i Novom Zelandu.

Zahvaljujući Natashinoj pomoći, Kate je uspjela ispuniti zahtjeve pokojne kraljice i sada je poznata kao jedna od žena s najviše stila na svijetu.

Natasha je također udana za fotografa Chrisa Jacksona.

Natasha, koja je svoje drugo dijete dobila 2022., također je pratila princezu Kate na šestosatnom putovanju u Butanu 2016.

Predanost gospođe Archer kraljevskoj porodici – posebno Kate – nagrađena je 2019.

Princ William je Natashu imenovao članicom Kraljevskog viktorijanskog reda na posebnoj ceremoniji u Buckinghamskoj palači.

Prema izjavi Kensingtonske palače od 17. januara, očekuje se da će se princeza Kate vratiti kraljevskim dužnostima tek “nakon Uskrsa”.

Pročitajte još