Sestra Lepe Brene, Faketa mnogo liči na nju: Jako su vezane i često se druže

Piše: L. B.

Pjevačica Lepa Brena, odnosno Fahreta Živojinović, jako je vezana za sestru Faketu koju odmilja zovu Fara, a koja živi daleko od ovih prostora.

O privatnom i porodičnom životu Lepe Brene je mnogo toga poznato, naročito kada su i pitanju njen suprug Boba i djeca, a malo ko zna da i pjevačicinog rođenog brata često gledamo na televiziji, ali i ko joj je sestra.

Brenina sestra Fara se sa porodicom skućila u dalekoj Kanadi, a često provodi vrijeme sa sestrom na putovanjima širom svijeta. Simpatična Fara se druži sa pjevačicama, koje je mahom upoznala preko sestre, a na društvenim mrežama s vremena na vrijeme podijeli pokoju fotografiju. Lepa Brena je svojevremeno ispričala da je ostala željna sestre, sa kojom je tek prije nekoliko godina, poslije dužeg perioda, otišla u rodno Brčko.

 Kako izgleda sestra Lepe Brene, Faketa

“Što se tiče Brčkog, stigla je moja sestra koja je poslije dvadeset osam godina došla na duži period. Za mene je to veoma emotivna situacija zato što sam ostala željna seste i njene djece i unučića. Razdvojile smo se na silu tokom rata 1994. godine. Pokušavamo sada da nadoknadimo i provedemo što više vremena zajedno. Od svih tih destinacija otišli smo u Brčko, došao je i moj rođeni brat Faruk. Otišli smo na groblje kod naših roditelja, i poslije toga smo obišli nekolio mjesta koja najviše volimo. Kada sam se slikala pored Save, sjetila sam se da sam sa 11, 12 godina preplivavala tu Savu i da je to preplivavanje mnogo opasno zbog brojnih virova, ali sreća moja da roditelji nisu znali, jer ne znam kako bih preživjela da moja djeca sad odu i preplivavaju tu rijeku koja izgleda mirna, ali veoma opasna”, govorila je Brena tada.

Faruk Jahić, njihov brat, jedan je od učesnika muzičkog takmičenja “Nikad nije kasno” i već decenijama se aktivno bavi muzikom. On svira harmoniku, ali je u toku takmičenja u pomenutoj emisiji dokazao i svoje vokalne sposobnosti, te je jednom prilikom i Brena izašla na scenu i zapjevala sa njim.

Pročitajte još