Modni duel prva dame Francuske i švedske kraljice

Piše: L. K. P.

Francuska prva dama Brigitte Macron (70) za mnoge je utjelovljenje francuskog chica, a njene se modne kombinacije uvijek prate s velikim zanimanjem

Supruga predsjednika Emmanuela Macrona od kojeg je starija 24 godine, redovno briljira svojim upečatljivim kombinacijama premda je često bila i na meti kritika zbog svojih kreacija koje nisu tipične za zrelije dame.

Modno odvažna Brigitte nimalo ne brine za te kritike i s puno stila nosi ono u čemu se dobro osjeća, a mnogi se slažu kako prvoj dami Francuske odlično pristaju i kožne hlače, skinny modeli, haljine i suknje koje otkrivaju koljena, vrtoglave štikle…

Brigitte Macron je ipak za susret u Stockholmu sa švedskim kraljem i kraljicom kamo se uputila u dvodnevni posjet sa suprugom, odabrala elegantnu bijelu haljinu maxi dužine sa svjetlucavim detaljima koja se pokazala odličnim izborom.

Kosu je podigla u opuštenu punđu, a ovaj večernji stajling, Brigitte je nadogradila pomno odabranim nakitom i zanimljivom torbom u nijansi koja je savršeno odgovarala outfitu.

Njena domaćica, švedska kraljica Silvia nosila je upečatljivu haljinu od čipke u efektnoj ljubičastoj nijansi, a dvije su dame uživale u druženju na svečanoj večeri upriličenoj u kraljevskoj palači u čast uglednih gostiju iz Francuske.

Inače, dvodnevni posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona započeo je u Stockholmu, a završio je u južnoj regiji Skåne, a to je bio i prvi posjet francuskog predsjednika Švedskoj od 2000. godine.

Pročitajte još