Šest načina da spriječite siv i umoran izgled tena tokom zime

Piše: L. K. P.

Kako biste sačuvali zdravu kožu u hladnijim mjesecima, stručnjaci za ljepotu podijelili su svoje vrhunske savjete za njegu. Od izbora sredstva za čišćenje do pravilnog korišćenja SPF-a, otkrijte korake koji će vam pomoći da zadržite hidrataciju, spriječite siv ten i očuvate sjaj kože. U nastavku saznajte kako pravilno da njegujete svoju kožu tokom zime kroz ovih 6 beauty saveta.

Isprobajte serum sa vitaminom C

Uvođenje vitamina C u vašu rutinu njege kože može hidrirati i posvijetliti kožu, smanjiti hiperpigmentaciju i podstaći proizvodnju kolagena. Međutim, izuzetno je važno postepeno uvoditi vitamin C u svoju rutinu, jer on možda nije pogodan za vaš tip kože.

Izaberite nježno sredstvo za čišćenje

Tokom ovog hladnog perioda, naša koža može postati podložnija suhoći i osjetljivosti, stoga je ključno koristiti nježne, blage proizvode kako biste održali zdravu barijeru kože. Preporučujemo korišćenje kremastih sredstava za čišćenje umjesto pjenastih, kao i pranje lica mlakom vodom umjesto vruće.

Hidrirajte se iznutra

Oštar i hladan vazduh može ozbiljno isušiti vašu kožu, pa je upotreba hidratantne kreme dva puta dnevno obavezna kako biste zadržali vlagu i spriječili suho, isperutano lice. Hidratacija bi takođe trebalo da bude prioritet, pa se pobrinite i da tokom zime pijete dovoljno vode i konzumirate namirnice koje sadrže u sebi visok procenat vode, poput svježeg voća (narandže) i povrća (krastavci), ali i supe.

Nemojte preopterećivati kožu novim proizvodima

Važno je imati na umu da temperaturne oscilacije ne zahtijevaju potpunu promjenu uobičajene rutine njege kože. Opterećivanje kože sa prevelikom količinom proizvoda, a posebno novim, može pogoršati ili izazvati probleme sa kožom. Preporučuje se isprobavanje novih proizvoda i pažljivo praćenje reakcije vaše kože na njih iz dana u dan.

Ne zaboravite da zaštitite ruke i usne

Svakako da lice nije jedini dio kože koji treba da zaštite tokom zimskog perioda, jer je koža na rukama i usnama tanja i podložnija suhoći. Neophodno je nanošenje kvalitetnog balzama za usne i bogatog sloja kreme za ruke između pranja ruku.

Ne, SPF nije samo za ljeto

Možda najvažniji savjet na listi: SPF treba uključiti u svoju svakodnevnu rutinu njege kože zimi. Bez obzira na smanjenu količinu sunčeve svjetlostia, UV zraci sunca mogu prodirati kroz oblake i time uticati na brže starenje i oštećenje kože.

Pročitajte još