Ova modna pravila Anne Wintour svaka žena treba da zna

Piše: L. K. P.

Čuvena urednica magazina “Vogue” Anna Wintour  uvijek je savršeno obučena, a njenom načinju odijevanja se dive apsolutno sve žene. Tajna dobrog izgleda jedne od najuticajnijih žena u svijetu mode nije u skupim odjevnim komadima, već u vrlo smjelom stilu, jer ruši granice gdje god se pojavi.

Dizajneri i dalje uvažavaju Annino mišljenje uoči lansiranja svojih novih kolekcija, ali jednom vrlo raširenom trendu koji ne voli ipak nije uspjela da stane na kraj.

U pitanju je logomanija koja je posljednjih godina uzela maha, pa je tako većina modnih kuća lansirala razne odjevne komade i dodatke s istaknutim logom ili monogramom svog brenda.

Prije nekoliko godina pohvalila je modnu kuću Selin zbog diskretnih i anti-brending kolekcija, ali i ona je u međuvremenu podlegla ovom trendu.

Anna Wintour smatra da je isticanje brenda, a pogotovo na upadljiv način, osmišljeno upravo za one ljude kojima je jedini cilj da ponesu skup modni komad i da njihova okolina to primjeti. Dakle, za snobove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

Ona i dalje preferira odjeću na kojoj nema nikakvih velikih obilježja brendova koje nosi, a u komadima s masivnim monogramima nikad je nismo vidjeli.

Donosimo šest modnih pravila kojih se Anna Wintour  strogo pridržava:

1.Igrajte se sa bojama, šareno je uvijek dobar izbor

2.Suknje iznad koljena – nikako, totalni promašaj

  1. Čizme do koljena svaka žena mora da ima
  2. Efektni detalji se uvijek kombinuju sa crnom bojom
  3. Ogrlice kao pasija
  4. Vanvremenski bob

Pročitajte još