Momčilo Otašević otkrio ko mu je pomogao da se oporavi od razvoda

Piše: I. H.

 

Iako ne priča mnogo o svom privatnom životu, glumac Momčilo Otašević nedavno je otkrio ko mu je najviše pomogao da se oporavi nakon razvoda od glumice Jelene Perčin.

 

Vijest o razvodu potvrdili su u januaru prošle godine, a Momčilo je za Gloriu govorio o životu poslije “bračnog brodoloma”.

 

“Kad se to dogodilo, prvo sam pomislio da je smak svijeta. Međutim, kad sam razmislio, shvatio sam da je možda tako i bolje i tražio najbolje rješenje za djecu i po tome se ravnao. Nisam imao puno vremena za očajavanje. Danas se trudim misliti pozitivno i organizirati se što bolje mogu u novonastaloj situaciji. Teško je, promjena je ogromna, a djeca su sad na prvom mjestu”, kazao je.

On je istakao da su mu porodica, prijatelji i posao pomogli da se oporavi nakon razvoda te da mu ispočetka nije bilo lako.

“Najveće zadovoljstvo mi predstavlja boravak na Cetinju kod roditelja i na moru. Tamo sam shvatio koliko Maša ima energije i često se pitao koliko može trčati i skakati. Moja mama Nada i tata Duško kažu mi da je ista ja, da sam i sam bio takav, ako ne i gori. Trudim se njegovati njenu radoznalost i hiperaktivnost, najmanje dva puta sedmično idemo skakati na trambulinu ili na penjanje. Stalno smo aktivni, ako nemamo drugi izbor, odemo se igrati u park. U autu držim rekete za tenis, stolni tenis i badminton, i najmanje tri lopte jer nikad ne znam koja igra će im pasti na pamet”, ispričao je.

 

Bivši glumački par se upoznao na kastingu za seriju “Zora dubrovačka”, no ljubav je planula tek na setu serije “Kud puklo da puklo”. U braku su bili pet godina i zajedno imaju dvoje djece, kćerku Mašu i sina Jakšu.

Pročitajte još